tromaktiko: Ομαδικός τάφος με δεκάδες σορούς αμάχων βρέθηκε στο Ραμάντι του Ιράκ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ομαδικός τάφος με δεκάδες σορούς αμάχων βρέθηκε στο Ραμάντι του Ιράκ



Έπειτα από την απελευθέρωση της πόλης Ραμάντι στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές... του Ισλαμικού Κράτους, οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν ομαδικό τάφο με δεκάδες σορούς αμάχων.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους στον τάφο υπήρχαν οι σοροί 40 αμάχων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα ανακαλυφθούν ακόμα περισσότεροι νεκροί.

Εκπρόσωπος του κυβερνητικού συμβουλίου, Εεντ Αμάς, μιλώντας στο δίκτυο NBC δήλωσε: «Μόλις οι δυνάμεις μας καθαρίσουν την πόλη από εκρηκτικούς μηχανισμούς σίγουρα θα ανακαλύψουν περισσότερους μαζικούς τάφους».

Σύμφωνα με τον Αμάς, περισσότερες από 600 οικογένειες κατάφεραν να εγκαταλείψουν την πόλη ενώ το Ραμάντι είχε τεθεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ωστόσο, όπως τόνισε αριθμός αμάχων έπεσαν στα χέρια των τρομοκρατών «για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινες ασπίδες».

Μετά την απελευθέρωση από τους τζιχαντιστές, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις ύψωσαν τη σημαία του Ιράκ στο κτιριακό συγκρότημα της κεντρικής κυβέρνησης στο Ραμάντι, ενώ ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πόλη σε... τανκ.

«Ναι, η πόλη του Ραμάντι έχει απελευθερωθεί. Οι ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις έχουν υψώσει την ιρακινή σημαία στο κυβερνητικό συγκρότημα στην Άνμπαρ», είχε δηλώσει ο ταξίαρχος Γιαχία Ρασούλ, εκπρόσωπος των κοινών επιχειρήσεων, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!