tromaktiko: Σύνδεση με εκτυπωτή μέσω… φωτογραφίας

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Σύνδεση με εκτυπωτή μέσω… φωτογραφίας



Ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνεται σύνδεση με έναν printer ή κάποια... άλλη συσκευή με τη λήψη μίας απλής φωτογραφίας με το smartphone.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Carnegie Mellon, σε συνεργασία με δύο άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα επιδιώκουν να απλοποιήσουν όλες τις μεθόδους σύνδεσης που χρησιμοποιούμε μεταξύ δύο συσκευών. Οι ερευνητές θέλουν να κάνουν χρήση της κάμερας μίας έξυπνης συσκευής, όπως είναι ένα smartphone, προκειμένου να γίνεται άμεσα και εύκολα η σύνδεση με έναν εκτυπωτή.

Ο απώτερος σκοπός των ερευνητών είναι να γίνεται με τόσο άμεσο τρόπο η σύνδεση όλων των συσκευών που έχουν πρόσβαση στο Internet. Σήμερα, οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές απαιτούν την εγκατάσταση μίας ειδικής εφαρμογής για την μεταξύ τους επικοινωνία, ενώ πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα με τα πρότυπα που ακολουθούν οι συσκευές μεταξύ τους.

Με την διάταξη των ερευνητών, δεν θα απαιτείται να γίνει χρήση κάποιας ειδικής εφαρμογής, ενώ κανείς δεν θα φοβάται το ενδεχόμενο ασυμβατότητας μεταξύ των διαφόρων συσκευών. Η διάταξη αυτή έχει πάρει το όνομα Snap-To-It και λειτουργεί στο παρασκήνιο προκειμένου να γίνεται άμεσα η αναγνώριση των συσκευών, μαζί με τις πληροφορίες τοποθεσίας για το κάθε smartphone ή printer. O χρήστης θα μπορεί να δίνει μόνος του κάποιες πληροφορίες για τις συσκευές που χρησιμοποιεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!