tromaktiko: ΛΑΕ: "Οχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταδικάζει τα Άτομα με Αναπηρία σε κοινωνική ευθανασία"

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΕ: "Οχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταδικάζει τα Άτομα με Αναπηρία σε κοινωνική ευθανασία"



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, είναι... από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά τα χρόνια της άγριας λιτότητας, που επιβάλλονται μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογένειών τους.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το πρόσφατα προτεινόμενο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου, που αποτελεί εφαρμογή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών βαρβαρότητας, οδηγεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους στην απόλυτη εξαθλίωση και στην κοινωνική και βιολογική τους εξόντωση, καθώς και σε ασφυκτικό οικονομικό αδιέξοδο.

Η προτεινόμενη (αντι)ασφαλιστική μεταρρύθμιση κατακρεουργεί βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα των ΑμεΑ, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες, και προοιωνίζει το οριστικό τέλος της κοινωνικής ασφάλισης.

Συγκεκριμένα:
•το ΕΚΑΣ, που αφορά τους πιο φτωχούς αναπήρους και χρονίως πάσχοντες, σταδιακά από 1-1-2016 μέχρι το 2019 καταργείται.
•Το ελάχιστο ποσό της Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ μειώνεται 50% σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας 50% ως 66,99% και 25% σε ανάπηρους με βαριά αναπηρία 67% ως 79,99%.
•Καταργείται η σύνταξη αναπηρίας ή θανάτου λόγω ατυχήματος εκτός εργασίας, εάν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 7,5 έτη ασφάλισης.
•Δεν χορηγείται η σύνταξη του θανόντος γονέα στο ανάπηρο τέκνο, εάν η αναπηρία ή χρόνια πάθηση δεν προϋπήρχε του 25ου έτους της ηλικίας του.
•Καταργείται το επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας, εάν το ακρωτηριασμένο μέλος επιδέχεται τεχνητό μέλος.
•Δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή ρύθμιση για το χρόνο σύνταξης σε γονείς, κηδεμόνες και συζύγους που φροντίζουν παιδιά, αδέρφια ή συζύγους με βαριά αναπηρία.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, που συνιστούν κατάφωρη αδικία και έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του ΟΗΕ, που κυρώθηκε και από την Ελλάδα το 2012.
Το Τμήμα Προνοιακών Πολιτικών και Αναπηρίας της Λαϊκής Ενότητας καλεί όλους τους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους, καθώς και τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή και φροντίδα αναπήρων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τις βάναυσες νεοφιλελεύθερες πολιτικές του 3ου μνημονίου, που οδηγεί τους ανάπηρους σε απόλυτη φτωχοποίηση και σε κοινωνική και βιολογική εξόντωση. Καλεί όλους τους συλλογικούς φορείς των ατόμων με αναπηρία και των γονέων τους σε συντονισμό δράσης και αγώνα με τους φορείς των εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και επιστημόνων και σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην γενική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 4 Φλεβάρη.

Το αντιασφαλιστικό αντιαναπηρικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει!"
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!