Οι μύγες που χωρίς να τις προσέξουμε κάθονται πάνω στο φαγητό μας και φτύνουν πάνω σε αυτό και αφοδεύουν πάνω σε αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζουν.
Όσο περισσότερο χρόνο περνάει μία μύγα στο φαγητό μας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αφήσει πίσω παθογενείς μικροοργανισμούς που θα πολλαπλασιαστούν μέσα στο φαγητό μας και εκεί είναι που αυξάνεται το ρίσκο για εμάς.
Η ύπαρξη πολλών μυγών μπορεί να αποτελέσει έγνοια, αλλά ο κίνδυνος είναι υψηλότερος σε περιοχές μακριά από πόλεις, όπου είναι πιθανότερη η επαφή των εντόμων με κουφάρια ζώων ή απορρίμματά τους.