tromaktiko: Τσίπρας-Μητσοτάκης: Σήμερα η πρώτη μονομαχία για το Ασφαλιστικό...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Σήμερα η πρώτη μονομαχία για το Ασφαλιστικό...



Με σπασμένα φρένα οδηγούνται  κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην προ ημερήσιας συζήτηση για το ασφαλιστικό καθώς αγροτικές κινητοποιήσεις, διορισμοί συγγενών, Βαρουφάκης gate και πανηγυρική φιέστα...
για τον ένα χρόνο κυβέρνησης Αριστεράς δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα.   Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό σήμερα στις 6:30 το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί θα συγκρουστούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.   

 Η διαδικασία επικεντρώνεται στην πρώτη μονομαχία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Ωστόσο η κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί τα «πυρά» του συνόλου της αντιπολίτευσης που με την θέση της επιχειρεί την έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια που προκαλούν τα προωθούμενα μέτρα.

  Είναι ενδεικτικό ότι εχθές σε ολομέλεια και επιτροπές, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ καλούσαν  τους υπουργούς να απαντήσουν για τα έντονα φαινόμενα νεποτισμού που προσωποποιούνται στην περίπτωση της οικογένειας του γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.   Την ίδια  ώρα καλούσαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις αποκαλύψεις για τα εναλλακτικά σχέδια που απεργάζονταν το Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο καλοκαίρι.   Από την άλλη πλευρά η συμπολίτευση εμφανίζεται αμήχανη αναφορικά με τους διορισμούς και ολοκληρωτικά σιωπηρή για το Βαρουφάκης – gate.   Σαν  να μην έφταναν όλα αυτά, το Ποτάμι με ερώτησή του έφερε στην Βουλή την αποκάλυψη των «Νέων» για τις εργολαβίες με εμπλοκή Σπίρτζη στον ΟΛΠ.  

Σύγκρουση στην Ολομέλεια για το πανηγύρι του ΣΥΡΙΖΑ

  - Λοβέρδος: σταλινική και φασίζουσα η στοχοποίηση δημοσιογράφων  
- Δένδιας: μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει. Η κοινωνία όχι  
-  Δρίτσας: πανηγυρίσαμε για τον ένα χρόνο μάχης   Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχτηκε η κυβέρνηση στην Βουλή για την πανηγυρική φιέστα που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο ενός έτους «κυβέρνησης Αριστεράς».  

Η κριτική επικεντρώθηκε και στο τηλεοπτικό σποτάκι που μεταδόθηκε σε γιγαντοοθόνες όπου  προβάλλονταν γνωστοί παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων και δημοσιογράφοι και οι θεατές, φίλοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους αποδοκίμαζαν.  

Το θέμα άνοιξε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος που μίλησε για «σταλινισμό» και «πολιτική αλητεία».

  «Το βίντεο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναμεταδόθηκε και από την ΕΡΤ έκανε εξευτελιστική αναφορά σε δημοσιογράφους. Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Μπορεί σε κάποιους από την Αριστερά να τους έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν με μορφή  πολιτικής αλητείας. Εμείς όμως θα προστατέψουμε την Δημοκρατία. Δεν καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα προστασίας του εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν τα επιχειρήματα δεν σε σώζει ο φασισμός και ο σταλινισμός».

 Εκτός αυτού ο κ. Λοβέρδος κάλεσε την κυβέρνηση να παρουσιάσει το περιεχόμενο της τροπολογίας για το ΕΣΡ που προαναγγέλθηκε ότι θα ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.    Επίσης, ο κ. Νίκος Δένδιας από την Νέα Δημοκρατία είπε πως τα πανηγύρια του ΣΥΡΙΖΑ είναι «εκτός τόπου και χρόνου». «Εσείς πανηγυρίζεται και όχι η κοινωνία» ανέφερε για να προσθέσει «Πανηγυρίζεται αγνοώντας που βρίσκεται το κοινωνικό αίσθημα. Προσπαθώντας να δυναμιτίσετε την όποια προσπάθεια συνεννόησης. Οφείλετε να σέβεστε την ελευθεροτυπία και τους κανόνες της Δημοκρατίας».

Ο ίδιος μάλιστα επέμεινε στην ανάγκη συνεννόησης σημειώνοντας «Η χώρα δεν έχει εξέλθει από τη κρίση και βρίσκεται σε βαθειά κρίση. Η προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι υπάρχουν οι καλοί καουμπόηδες και έξω οι κακοί ινδιάνοι διαστρεβλώνει τα πάντα και παρεμποδίζει τους πάντες να διατυπώνουν γνώμη. Η χώρα είναι σε δύσκολο σημείο και μόνο με συνεννόηση και χαμηλούς τόνους θα προχωρήσουμε. Μην μπούμε σε παγίδα τεχνητής όξυνσης».     Εκ μέρους της κυβέρνησης ο παριστάμενος υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είπε «πράγματι η χθεσινή εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα απολογισμού ενός έτους μάχης» ενώ για το επίμαχο βίντεο ανέφερε « Πριν την ομιλία Τσίπρα υπήρχαν στιγμές που προβλήθηκαν σε γιγαντοοθόνες της χρονιάς που πέρασε από κινητοποιήσεις, συμπεριφορά πολιτικών προσώπων και συμπεριφορά του Τύπου. Τι ενοχλεί; Είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά τους και συγκεκριμένων δημοσιογράφων και παραπλανητικών δημοσκοπήσεων. Στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν εν ήδη ρεπορτάζ τα σημαντικότερα γεγονότα. Ποιον ενοχλεί και γιατί είναι φασίζουσα πρακτική; Δεν γίνεται να είναι η δημοσιογραφία κατευθυνόμενη».

Επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Φωτεινή Βακή υποστήριξε ότι «εκφράσεις όπως φασίστες, σταλινικοί προσβάλουν τα κοινοβουλευτικά ήθη» για να συμπληρώσει «Να θυμηθούμε το ρόλο που παίζουν και έπαιζαν τα ΜΜΕ με την δική σας συνδρομή. Να θυμηθούμε και τα δικά σας εμπόδια για την στελέχωση τυο ΕΣΡ».

 Τέλος ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) κάλεσε την αντιπολίτευση να δείξει «μεγαλύτερη σεμνότητα και λιγότερη επιλεκτική ευαισθησία» θυμίζοντας «πως έσπασε τα μούτρα του ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το βασικό μέτοχο».    

Σύγκρουση και στην επιτροπή για διορισμούς και Βαρουφάκης – gate   Αμέσως μετά την Ολομέλεια, τα «όργανα» άρχισαν να παίζουν στην επιτροπή Οικονομιών Υποθέσεων όπου συζητείται νομοσχέδιο για το πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεοφύλακτου που είπε ότι οι μετακλητοί δεν πρέπει να είναι συγγενείς υπουργών.

 Ο κ. Γιάννης Μανιάτης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν αληθεύει ότι απευθύνθηκε σε ξένες εταιρίες για έκδοση νομίσματος. «Για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη θα απαντήσετε; Για τις πληροφορίες ότι  πήγατε σε δύο εταιρίες να κόψετε νόμισμα θα απαντήσετε» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει «ο απερίγραπτος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί δικαίωμά του να εξαργυρώνει τον αγώνα των προγόνων του».  

Αντί της κυβέρνηση, απαντήσεις επιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας. «Ο γραμματέας της Νεολαίας - σε ότι του αναλογεί - έχει κάνει αγώνες σε κινήματα κλπ. Η μητέρα του είναι εγνωσμένη δικηγόρος με συμμετοχή σε κινήματα για προστασία πρώτης κατοικίας είναι σύμβουλος υπουργού πριν αναλάβει ο σύντροφος την νεολαία. Ο πατέρας του είναι εγνωσμένος οικονομικός δημοσιογράφος έχει δουλέψει σε πολλά μίντια και σήμερα δουλεύει στο «κόκκινο»» είπε.

 «Εμείς ως αντιπολίτευση κατηγορούσαμε την τότε κυβέρνηση  για τον αριθμό όχι το ποιους πήρε. Λέγαμε ότι πήρε πολλούς. Γι αυτό και μειώσαμε κατά 25% τον αριθμό» είπε ο Γιάννης Θεοφύλακτος (ΣΥΡΙΖΑ) για να προσθέσει «είναι φυσικό ο κάθε υπουργός και βουλευτής να βάλει άτομα εμπιστοσύνης».   Στην ερώτηση όμως του κ. Μανιάτη για να αν οι συνεργάτες μπορούν να είναι «συγγενείς α’ και β’ βαθμού», απάντησε πως είναι λάθος «αλλά δεν γίνεται».   Επίσης, η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει σαν να μην υπήρξε ποτέ ο Βαρουφάκης».   «Κριθήκαμε τρεις φορές και ο κόσμος ήξερε την τελευταία φορά ότι έχει να αντιμετωπιστεί ένα μνημόνιο» απάντησε ο κ. Μπαλαούρας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!