tromaktiko: Η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Η κυβέρνηση υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορεί να κάνει και τώρα..."

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Η κυβέρνηση υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορεί να κάνει και τώρα..."



Η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική το μήνυμα του προέδρου...
του κόμματος - Επισήμανε ότι η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας δυσχεραίνει τις επενδύσεις

«Η κυβέρνηση υφίσταται τις συνέπειες του γεγονότος ότι υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την τακτική» επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Σύμφωνα με πηγές του ΕΒΕΑ που μετείχαν στη συνεδρίαση, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε λαϊκισμό στις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών και δήλωσε ότι θα πολιτευθεί με διαφορετική φιλοσοφία, λέγοντας αλήθειες έστω και αν δεν ακούγονται ευχάριστα, παραπέμποντας στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία, πλήττουν τις επιχειρήσεις, πρόσθεσε, ωστόσο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας, η οποία δυσχεραίνει την προσέλκυση επενδύσεων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε, από την πλευρά του ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στη δίνη μιας τριπλής κρίσης, υπερχρέωσης, πίστης και ζήτησης, ενώ έχουν αποκοπεί από τις πηγές ρευστότητας και το κράτος έχει κηρύξει και πάλι στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές.

Ο κ. Μίχαλος επανέλαβε την αντίθεσή του στο ασφαλιστικό και ζήτησε κατά τη διαμόρφωση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις του ΕΒΕΑ, ενώ για την αύξηση της φορολογίας είπε ότι οδηγεί σε κύμα επιχειρηματικής μετανάστευσης, «το οποίο δεν γίνεται πλέον για λόγους ανταγωνιστικότητας, αλλά για λόγους επιβίωσης».

Ζήτησε, τέλος, μείωση φορολογικών συντελεστών, αποκατάσταση συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, προκειμένου να επιτευχθεί ανάκαμψη της οικονομίας.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!