tromaktiko: Η Lufthansa θα προσφέρει λιγότερο χώρο για τα πόδια από τη... Ryanair

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η Lufthansa θα προσφέρει λιγότερο χώρο για τα πόδια από τη... Ryanair



Μοιάζει απίστευτο, κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο στόλος των 100 και πλέον Airbus A320 neo που αναμένει να παραλάβει η Lufthansa, θα προσφέρει λιγότερο χώρο για τα...
πόδια στην Οικονομική Θέση, σε σχέση με την εταιρεία που φημίζεται για τους φθηνούς ναύλους της λόγω χαμηλού επιπέδου ανέσεων.

Αυτή τη στιγμή, οι δύο εταιρείες προσφέρουν ακριβώς τον ίδιο χώρο για τα πόδια (76 εκατοστά), συγκρίνοντας την Οικονομική Θέση των Airbus A320 της Lufthansa, σε σχέση με τα καθίσματα των Βοeing 737-800 της Ryanair. Τα νέα αεροσκάφη τύπου A320 neo της Lufthansa, αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια στη Διακεκριμένη Θέση (81 εκατοστά), όμως συμπιέζουν τον αντίστοιχο χώρο στην Οικονομική Θέση (74 εκατοστά).

Σύμφωνα με τη Lufthansa, οι επιβάτες δεν πρόκειται να διαπιστώσουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην άνεση, καθώς τα νέα αεροσκάφη θα έχουν εγκατεστημένα καθίσματα λεπτού προφίλ, τα οποία θα ισοσταθμίζουν τη μειωμένη απόσταση ανάμεσα στις σειρές των καθισμάτων.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η Ryanair έχει παραγγείλει 200 Boeing 737 Max (100 σίγουρες παραγγελίες και δυνατότητα για επιπλέον 100 αεροσκάφη), τα οποία θα προσφέρουν μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια σε σχέση με τα υπάρχοντα αεροσκάφη της. Αποτέλεσμα, η ultra low cost αεροπορική εταιρεία θα εξακολουθεί να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση για τα πόδια σε σχέση με τα νέα αεροσκάφη της Lufthansa.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!