tromaktiko: Μητροπολίτης κ.Αλέξανδρος: "Ας είμαστε το αλατοπίπερο στην σούπα της παγκοσμιοποίησης των λαών" [video]

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Μητροπολίτης κ.Αλέξανδρος: "Ας είμαστε το αλατοπίπερο στην σούπα της παγκοσμιοποίησης των λαών" [video]



Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να κρατήσουμε ακεραία την Ελλάδα που την απειλούν σήμερα πολλοί κίνδυνοι και οι περισσότεροι κίνδυνοι είναι από εμάς τους ...
ίδιους τους Έλληνες. Αυτό ανέφερε ο Μητροπολίτης Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια κοπής πίτας του Κατηχητικού Σχολείου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του ναού στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Και συνέχισε πρέπει να κρατήσουμε τα ήθη και τα έθιμά μας, αφού αυτά είναι η ταυτότητά μας. Η ταυτότητα μας είναι τα σχολεία, η Εκκλησία, η βασιλόπιτα, τα Χριστούγεννα, ο Εκκλησιασμός, οι πλατείες μας.

Όλα αυτά πρέπει να αγωνιστούμε να τα κρατήσουμε γιατί κάποιοι επιθυμούν να τα διαλύσουν σε αυτό το «καζάνι» της παγκοσμιοποίησης, όπως λέγεται.

Και αν δεν τα καταφέρουμε, σημείωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, τότε οι Ορθόδοξοι Έλληνες ας είμαστε το αλάτι και το πιπέρι στην σούπα της παγκοσμιοποίησης των λαών.

Ο Μητροπολίτης μίλησε για το έργο που γίνεται στο Κατηχητικό και συνεχάρη τα παιδιά για την γιορτή που ετοίμασαν ενώ τα συμβούλεψε να είναι καλοί μαθητές, να αγαπούν το Θεό, τους γονείς τους και να κρατήσουν καθαρή την καρδιά τους, όπως είναι σήμερα.

Ενώ απευθυνόμενος στους γονείς που παρίσταντο τους είπε να προσέχουν το παράδειγμά τους, γιατί τα παιδιά εκτός από τα φυσικά χαρακτηριστικά κληρονομούν και το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των γονιών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!