tromaktiko: Δικαστής εξανάγκασε την Apple να χακάρει iPhone για να βοηθήσει το FBI

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Δικαστής εξανάγκασε την Apple να χακάρει iPhone για να βοηθήσει το FBI



Η δικαστική διαμάχη της Apple με την αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται... να επηρεάσει τις ζωές εκατομμυρίων χρηστών υπολογιστών, smartphone και εφαρμογών που είναι διαθέσιμες σήμερα.

"Αφορά σε όλα τα λογισμικά που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες συσκευές", τονίζει στον Business Insider o δικηγόρος Kevin Bankston, ο οποίος υπογραμμίζει πως η δικαίωση του FBI θα σκορπίσει ανησυχία σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου και των κινητών.

Την Τρίτη, Αμερικανός δικαστής αποφάσισε πως η Apple θα έπρεπε να βοηθήσει το FBI στην έρευνά του, ξεκλειδώνοντας το iPhone ενός εκ των δραστών της επίθεσης στο San Bernadino, ώστε να διαπιστωθούν πιθανοί δεσμοί του με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Tim Cook, CEO της Apple, με επιστολή του διαφωνεί, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα καθιστούσε ασθενέστερα τα επίπεδα ασφαλείας και για τους υπόλοιπους χρήστες.

"Η κυβέρνηση ζητά από την Apple να χακάρουμε τους χρήστες μας και να παραβλέψουμε τους κανόνες ασφαλείας που προστατεύουν τους πελάτες μας", σημειώνει ο Cook.

"Aυτό που ζητά η κυβέρνηση από την Apple είναι να κατασκευάσει ένα κακόβουλο λογισμικό και να το λανσάρει σαν δικό της για να το εμπιστευτούν οι χρήστες της", σημειώνει ο Kevin Bankston, επικεφαλής της ΜΚΟ New America's Open Technology Institute

"Δεν είναι μόνο για ένα iPhone, είναι για όλα τα software και τις συσκευές μας, τα computers και τα κινητά μας", αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον Christopher Soghoian, της ACLU, αν η κυβέρνηση αναγκάσει την Apple να το κάνει "φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο "Ίντερνετ των Πραγμάτων".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!