Γι΄ αυτό τον λόγο υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και όλοι τα προτιμούν, από πολυάσχολους φοιτητές μέχρι μητέρες που θέλουν να φτιάξουν κάτι την τελευταία στιγμή.
Ακόμα κι αν δεν έχεις και πολύ καλή σχέση με το μαγείρεμα, σίγουρα θα είναι από τα λίγα φαγητά που ξέρεις να φτιάχνεις, όμως όχι και να ζεσταίνεις ξανά, αφού συνήθως το κάνεις με το λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να κολλούν μεταξύ τους και να μην τρώγονται.
Παρακάτω θα βρεις τον σωστό τρόπο που θα σε βοηθήσει να απολαύσεις τα μακαρόνια που σου περίσσεψαν την επόμενη μέρα, σαν να έχουν βγει μόλις από την κατσαρόλα.
Αν τα μακαρόνια σου είναι χωρίς σάλτσα, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα μπολ και αφού ζεστάνεις αρκετή ποσότητα νερού σε έναν βραστήρα, να ρίξεις το καυτό νερό μέσα στο μπολ και να το αφήσεις για 1 λεπτό. Σούρωσέ τα ξανά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αν πάλι θέλεις να τα ζεστάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων, βρέξε λίγο χαρτί κουζίνας και σκέπασε το πιάτο με τα μακαρόνια. Είναι έτοιμα να τα ζεστάνεις!
Σε περίπτωση που τα μακαρόνια σου δεν είναι σκέτα, αλλά τα έχεις συνοδεύσει με κάποια σάλτσα, ζέστανέ τα κανονικά στο φούρνο μικροκυμάτων, απλά φρόντισε να τα σκεπάσεις με ένα καπάκι και να τα βγάζεις κάθε μισό λεπτό και να τα ανακατεύεις, ώστε να γίνει η διαδικασία πιο ομοιόμορφα.
Πηγή