tromaktiko: Ενδιαφέρον από την Ιταλία για τον ΑΔΜΗΕ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ενδιαφέρον από την Ιταλία για τον ΑΔΜΗΕ



Την προσοχή ιταλικών ενεργειακών εταιρειών φέρεται ότι προσελκύει ο ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για την εξαγορά του...
20% του ΑΔΜΗΕ, που αναμένεται να διατεθεί προς πώληση, εκδήλωσαν εκπρόσωποι ιταλικών ενεργειακών εταιρειών που συνόδευαν τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη συνάντησή του χθες το βράδυ με τον Ελληνα υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ενεργειακά ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αναβάθμισης της υφιστάμενης συνεργασίας.

Ακολούθησε σύντομη συνάντηση με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από ενεργειακές εταιρείες της Ελλάδας και της Ιταλίας. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι εταιρείες ΔΕΗ ΔΕΗ-3,49% και ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και το ΚΑΠΕ από την ελληνική πλευρά, TERNA, ENI, EDISON και ENEL GREEN POWER από την ιταλική πλευρά.

Eνώνουν δυνάμεις

Οι προοπτικές της περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη στενής συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας στον τομέα της ενέργειας, της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, των υποδομών και των μεταφορών συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη με τον Πάολο Τζεντιλόνι. Οπως επισήμανε ο κ. Τζεντιλόνι, «υπάρχει ακόμη δυνατότητα βελτίωσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία πιστεύουν ότι η Ευρώπη ως σύνολο θα πρέπει να επιλέξει μια πιο ενεργή πολιτική σε σχέση με την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις». Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «οι οικονομικές μας σχέσεις είναι πάρα πολύ στενές και σκοπεύουμε να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η συνάντηση επικεντρώθηκε και στα ευρωπαϊκά θέματα και στην ανάγκη να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε. στα δημοσιονομικά και στην ατζέντα που θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!