Συγκεκριμένα, υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Ενέργειας μεταξύ των Υπουργείων Ενέργειας των δύο χωρών.
Σκοπός του Μνημονίου είναι η δημιουργία κοινού πλαισίου για την ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών και για την προώθηση της ανταλλαγής των βέλτιστων πρακτικών και εκπαίδευσης επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στον τομέα της Ενέργειας.
Η συνεργασία θα περιλαμβάνει τομείς, όπως η ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με την Ενέργεια, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και πληροφοριών για τις βέλτιστες πρακτικές, η ενίσχυση του διμερούς θεσμικού διαλόγου και η προώθηση τεχνικής συνεργασίας, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής επισκέψεων από εμπειρογνώμονες και ειδικευόμενους.
Το Μνημόνιο προνοεί επίσης τη σύσταση Κοινής Ομάδας Εργασίας που θα αποτελείται από εκπροσώπους και των δύο πλευρών και οι οποίοι θα θέσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα προωθηθεί και θα διευκολυνθεί καλύτερα η συνεργασία στους τομείς που αφορούν το Μνημόνιο.
Επίσης, το Μνημόνιο προνοεί συνεργασία σε τομείς, όπως α) η αναζήτηση, έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, και πιθανόν μελλοντικών εξαγωγών τους, β) μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, ασφάλεια υπεράκτιων δραστηριοτήτων, γ) ανάπτυξη ενεργειακών υποδομών και ενεργειακής αγοράς, δ) ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ε) ενεργειακή επάρκεια και ενεργειακά αποθέματα.
Υπεγράφη επίσης Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ των αντίστοιχων Υπουργείων των δύο χωρών.
Το Μνημόνιο αφορά την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση τον θρησκευτικό τουρισμό, την ενθάρρυνση των εθνικών τουριστικών οργανώσεων και τουριστικών πρακτόρων και τουριστικών εταιρειών μεταφορών να λάβουν μέτρα για απευθείας επαφές που να στοχεύουν στη συνεργασία για οργάνωση κοινών τουριστικών προγραμμάτων και αύξηση του αμοιβαίου τουριστικού ρεύματος.
Εξάλλου, υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Γεωργίας και της Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας.
Το Μνημόνιο αφορά την προώθηση επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας σε τομείς, όπως, μεταξύ άλλων, της καλλιέργειας σιτηρών και κτηνοτροφικών φυτών, της αμπελοκαλλιέργειας και παραγωγής οίνου και του αγροτουρισμού.
Η επιστημονική και τεχνική συνεργασία στο γεωργικό τομέα θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, μέσω της ενθάρρυνσης για την ανταλλαγή επιστημονικών και τεχνικών πληροφοριών και εγγράφων, της ανταλλαγής επιστημόνων, εμπειρογνωμόνων, και της παροχής εκπαίδευσης και της υποστήριξης κοινών ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στα πλαίσια της Συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γεωργικής Ακαδημίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.
Τα Μνημόνια Συναντίληψης υπέγραψε από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.