tromaktiko: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τον Νομό Τρικάλων με την παρουσία προσφύγων

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τον Νομό Τρικάλων με την παρουσία προσφύγων



Η χθεσινή αποκάλυψη του... trikalanews.gr για την παρουσία προσφύγων με 7 εγκλωβισμένα λεωφορεία στο Μουργκάνι, κινητοποίησε άμεσα τους … «συνήθεις υπόπτους» που έσπευσαν από χθες το απόγευμα και την νύχτα να δώσουν την πρώτη βοήθεια σε μια κατάσταση όπου υπήρξε ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τον Νομό Τρικάλων.

Πλέον όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ο επόμενος …. αιφνιδιασμός, θα είναι ο πολύωρος εγκλωβισμός στο σημείο Προσφύγων και Μεταναστών για τον οποίο δεν είναι έτοιμη η «διαχείριση» της κατάστασης αυτής.

Σε λίγες ώρες συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων και θα τεθεί θέμα να ανοίξουν χώροι φιλοξενίας μέχρι την επίλυση του προβλήματος.

Η ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και ρουχισμό είναι σε πλήρη εξέλιξη από χθες το απόγευμα, αλλά είναι προφανές ότι αυτό δεν αρκεί και μάλλον θα πρέπει να προετοιμάζεται η τοπική κοινωνία για οργανωμένη φιλοξενία αυτών των Προσφύγων και Μεταναστών και όσων άλλων ενδεχομένως καταφθάσουν στο Μουργκάνι για όσο χρόνο χρειαστεί…

Όπως επισημάναμε και χθες, χωρίς Κυβερνητικό σχεδιασμό, αυτό το πρόβλημα δεν μπορούν λόγω έλλειψης υποδομών και φυσικά πόρων να το «διαχειριστεί» η Τοπική Αυτοδιοίκηση…

Η νύχτα ήταν δύσκολη για αυτούς τους 400 περίπου Πρόσφυγες και Μετανάστες και ειδικά για τα μικρά παιδιά και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να φαίνονται και τα πρώτα προβλήματα στην αναγκαιότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και συνθηκών υγιεινής.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!