Σαλάτα με σπανάκι και σκόρδο βινεγκρέτ
Για να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά:
6 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ κ.γ.ι μουστάρδα τύπου Dijon
1 κ.σ. λευκό ξύδι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
¼ φλιτζάνι φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Κρατήστε το κομμένο κρεμμύδι και το σπανάκι και τοποθετήστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε τα καλά με σύρμα και έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι και το σπανάκι. Ανακατέψτε και είναι έτοιμο.
Σαλάτα με αντίδια και αγγούρι
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
200 γρ. αγγούρια
Ελαιόλαδο
90 γρ αντίδια
10 γρ μαύρες ελιές
Ξύδι
Θαλασσινό αλάτι
Προετοιμασία
Πλύντε και καθαρίστε καλά τα αντίδια. Έπειτα, πλύντε, ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τα αγγούρια. Προσθέστε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι ης αρεσκείας σας.
Σαλάτα με αγγούρι
Για αυτή την εξαιρετικά αποτελεσματική σαλάτα χρειάζεστε τα εξής υλικά:
1 μεγάλο αγγούρι
1 κ.γ. στέβια
2 κ.σ. ψημένο σουσάμι
¼ φλιτζάνι ξύδι
¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
Προετοιμασία
Πλύντε τα αγγούρια και ξεφλουδίστε τα αφήνοντας πάνω τους κάποιες πράσινες ρίγες. Έπειτα κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουταλάκι. Κόψτε τα σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τα ανάμεσα σε δύο φύλα από ρολό κουζίνας και στύψτε απαλά για να φύγει η υγρασία. Ανακατέψτε το αλάτι, το ξύδι και τη στέβια μεταξύ τους και έπειτα προσθέστε τα αγγούρια και το σουσάμι.