tromaktiko: Ο Λόρας του “Game of thrones” αποκτά δική του σειρά

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο Λόρας του “Game of thrones” αποκτά δική του σειρά



Τον τελευταίο χρόνο το Netflix έχει κάνει πραγματικά σπουδαία δουλειά... με τους υπερήρωες της Marvel. Η αρχή έγινε με την απόλυτη έκπληξη του 2015, το “Daredevil”, ο δεύτερος κύκλος του οποίου θα προβληθεί στις 18 Μαρτίου με νέα entries τον Punisher (Τζον Μπέρνθαλ) και την Elektra Natchios (Ελοντί Γιουνγκ). Η συνέχεια έγινε με την πρώτη σειρά που έχει στο επίκεντρό της μία γυναίκα με υπερδυνάμεις, την Jessica Jones. Η συγκεκριμένη σειρά, η οποία έλαβε επίσης θετικές κριτικές και ανανεώθηκε και για δεύτερη σεζόν, μας σύστησε τον επόμενο ήρωα που θα αποκτήσει δικό του σόου, τον Luke Cage.


Υπήρχε, ωστόσο, μία παρόμοια παραγωγή του Netflix για την οποία οι πληροφορίες ήταν μηδαμινές. Ο λόγος για το “Iron Fist”, την τέταρτη σειρά της αμερικανικής υπηρεσίας live streaming με πρωταγωνιστή έναν ήρωα της Marvel. Η συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από το “Defenders”, η σειρά που θα συγκεντρώσει και τους τέσσερις υπερήρωες του Netflix, σε μία μικρογραφία των κινηματογραφικών “Avengers”. Και επειδή τα γυρίσματα θα έπρεπε να αρχίσουν κάποια στιγμή, θα έπρεπε να βρεθεί και ο πρωταγωνιστής.

Και βρέθηκε! Και μάλιστα είναι ένας παλιός γνωστός, από μία άλλη αγαπημένη τηλεοπτική σειρά: ο Φιν Τζόουνς, aka σερ Λόρας Ταϊρέλ του “Game of thrones”. Σε μία περίοδο όπου υπάρχει -δικαιολογημένα- μία γενική κατακραυγή για το “whitewashing” των αμερικανικών παραγωγών (επιλογή λευκών πρωταγωνιστών ακόμη και εάν οι ρόλοι θα έπρεπε να πάνε σε εκπροσώπους μειονοτήτων), αρκετοί fans έπεσαν στην παγίδα να επικρίνουν αυτή την απόφαση, περιμένοντας να δοθεί ο ρόλος σε έναν Ασιάτη ηθοποιό. Ωστόσο, αν και άσος στις πολεμικές τέχνες, ο Iron Fist παρουσιάζεται στα κόμικς ως καυκάσιος.


Το νέο πρότζεκτ του Netflix ξεκινά, πάντως, με καλούς οιωνούς, καθώς στο τιμόνι του βρίσκεται ο έμπειρος Σκοτ Μπακ, παραγωγός του "Dexter” και του Six Feet Under. Η ιστορία θα λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, όπου δηλαδή συναντήσαμε τον Daredevil, την Jessica Jones και τον Luke Cage.

Όσο για τον ίδιο τον Iron Fist (Σιδηρογροθιά); Το πραγματικό του όνομα είναι Ντάνιελ Ραντ. Όταν ήταν εννέα ετών ταξίδεψε με την οικογένειά του στη χαμένη πόλη K’un-L’un, όπου οι δικοί του θα βρουν τραγικό θάνατο. Ο ίδιος θα μεγαλώσει στην K’un-L’un και θα μάθει πολεμικές τέχνες και θα κατακτήσει τη μυστική δύναμη της Σιδηράς Γροθιάς (Iron Fist). Όταν ενηλικιωθεί, θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και θα αναλάβει καθήκοντα υπερήρωα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!