Χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε βιταμίνη C γίνεται ανάρπαστο κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του στο τραπέζι.
Το νόστιμο αυτό φρούτο συγγενεύει με τον λωτό, ενώ το εσωτερικό του είναι κολλώδες και έχει σοκολατί χρώμα.
Η γεύση του είναι ήπια γλυκιά, θυμίζει αρκετά το καρύδι με νότες σοκολάτας και κακάο. Τρώγεται σκέτο αλλά και συνοδευτικά με παγωτό, κρέμα γάλακτος χτυπημένη ή σαντιγί. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σε γλυκά με βάση το κέικ, ενώ γίνεται και αρωματικό λικέρ.