tromaktiko: Έφοδος αγροτών στα "χειμερινά ανάκτορα" - Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση...; [photos]

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Έφοδος αγροτών στα "χειμερινά ανάκτορα" - Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση...; [photos]



Έφοδος των αγροτών στα «χειμερινά ανάκτορα» με την κυβέρνηση να παρατηρεί σαστισμένη ενώ το κλίμα είναι τεταμένο... Στο Σύνταγμα έφτασαν οι δυνάμεις των αγροτών από τη Νίκαια Λάρισας με 20 τρακτέρ, όπου και ενώθηκαν με το υπόλοιπο πλήθος που είχε ήδη συγκεντρωθεί στην πλατεία.

Οι αγρότες δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω και ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται αγρότες από όλη την Ελλάδα, ενώ σε λίγο με τους αγρότες πρόκειται να συναντηθούν και εργαζόμενοι από τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος) και του ΠΑΜΕ (πλατεία Κάνιγγος).

Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες της Πελοποννήσου και πήραν το Μετρό από την Αγία Μαρίνα για το κέντρο ενώ με τα τρακτέρ από τον Κηφισό καταφθάνουν άλλοι αγρότες στο κέντρο.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί σε σημεία της Αθήνας, καθώς αρκετοί είναι οι δρόμοι που έχουν κλείσει, λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της Φραντζή, την Αμαλία, στη Βασ. Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, στην Πειραιώς και στην Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Σκαραμαγκά.

Οι αγρότες στο Κορωπί έκλεισαν το δρόμο για το αεροδρόμιο

Ενταση προκλήθηκε στο Δαφνί όταν η Τροχαία προσπάθησε να απαγορεύσει στους αγρότες της Πελοποννήσου να περάσουν με τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι αγρότες εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με πέτρες και καδρόνια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ κάποιοι από τους ένστολους πέταξαν και πέτρες κατά των αγροτών.

Το πρωί οι αγρότες από την Κρήτη πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες κατά του κτηρίου και των αστυνομικών που το φρουρούσαν, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για ώρα, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ο δρόμος μπροστά στο υπουργείο θύμιζε πεδίο μάχης...

«Επίθεση, αγρότες, στους αλήτες» φώναζαν εξοργισμένοι οι Κρητικοί και ακόμα:

«Είστε προδότες, μας πουλήσατε, πάνω τους, αγρότες, φάτε τους»! Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές αγροτών, ενώ οι υπόλοιποι συμπαραστεκόμενοι και θέλοντας να δείξουν πως δεν υποχωρούν τραγουδούσαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά», του Νίκου Ξυλούρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε διαμαρτυρία για τις τέσσερις συλλήψεις αγροτών, αρκετά μπλόκα που είχαν ανοίξει αποφασίστηκε σήμερα να ξανακλείσουν.

Αγρότες κάλυψαν με μια ελληνική σημαία το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Μπροστά από το περιστύλιο της Βουλής, ανέβηκαν οι Εύζωνοι του Άγνωστου Στρατιώτη, λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν χιλιάδες αγρότες στο Σύνταγμα.

Εκεί, έγινε και η αλλαγή φρουράς.

του Βασίλη Καπούλα
















































Φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!