Οι επιστήμονες και οι λάτρεις της σοκολάτας έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν...
σε μια γλυκιά έρευνα στο πανεπιστήμιο του Cambridge και να γίνουν “γιατροί της σοκολάτας”. Πιο συγκεκριμένα το βρετανικό ανώτατο ίδρυμα αναζητά έναν ερευνητή για διδακτορικό στη σοκολάτα, στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας.
Η πρόκληση είναι να μελετήσει και να προτείνει λύσεις για την τήξη της σοκολάτας σε θερμά κλίματα μελετώντας τις «βασικές αρχές της θερμο-σταθερής σοκολάτας». Ο επίδοξος “γιατρός της σοκολάτας” θα πρέπει να «διερευνήσει τους παράγοντες που επιτρέπουν στη σοκολάτα να παραμένει σε στερεή κατάσταση και να διατηρεί τις ιδιότητές της σε θερμά κλίματα”. Το ερευνητικό έργο είναι «κυρίως πειραματικό”, ενώ απαιτούνται άριστες μαθηματικές δεξιότητες.
Πηγή
σε μια γλυκιά έρευνα στο πανεπιστήμιο του Cambridge και να γίνουν “γιατροί της σοκολάτας”. Πιο συγκεκριμένα το βρετανικό ανώτατο ίδρυμα αναζητά έναν ερευνητή για διδακτορικό στη σοκολάτα, στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας.
Η πρόκληση είναι να μελετήσει και να προτείνει λύσεις για την τήξη της σοκολάτας σε θερμά κλίματα μελετώντας τις «βασικές αρχές της θερμο-σταθερής σοκολάτας». Ο επίδοξος “γιατρός της σοκολάτας” θα πρέπει να «διερευνήσει τους παράγοντες που επιτρέπουν στη σοκολάτα να παραμένει σε στερεή κατάσταση και να διατηρεί τις ιδιότητές της σε θερμά κλίματα”. Το ερευνητικό έργο είναι «κυρίως πειραματικό”, ενώ απαιτούνται άριστες μαθηματικές δεξιότητες.
Πηγή