την εκμετάλλευση των δελφινιών και στη χώρα μας. Η διαμαρτυρία αυτή έξω από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές χώρες παράλληλα.
Τα τελευταία χρόνια κάθε Φεβρουάριο διοργανώνονται τέτοιες διαδηλώσεις για τη συνεχιζόμενη αποτρόπαιη σφαγή των δελφινιών στον όρμο της πόλης Taiji στην Ιαπωνία αλλά και στην αιχμαλωσία τους με σκοπό την εκμετάλλευση τους. Στον όρμο Taiji θυμίζουμε σφαγιάζονται 2.000 δελφίνια από τα περίπου 16.000 κητώδη, που επιτρέπει η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας να θανατωθούν ή να συλληφθούν κάθε έτος.
Οι διαδηλωτές σήμερα εκπρόσωποι των 14 φιλοζωικών φορέων («Φίλοι των Δελφινιών Τhe Dolphin’s Voice e.V.», «Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος», «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Dolphinaria Free Europe», «Πρωτοβουλία Κατά της Αιχμαλωσιας των Κητωδών», «Πρωτοβουλία Κατά της Αιχμαλωσίας των Κητωδών», «Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων Ζώων των Οικολόγων Πράσινων», «One Voice», «Marine Connection», «Tethys Research Institute» «Ionian Dolphin Project, «Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων», «Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» «Vegan For Life Greece», «Ένωση των Βέγκαν - Ελλάδα») διαμαρτύρονται για την εκμετάλλευση και την αιχμαλωσία των δελφινιών και στη χώρα μας και επισήμαναν αυτό που πολλοί παραγνωρίζουν.
Ότι στο δελφινάριο που υπάρχει στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ζουν αιχμάλωτα δελφίνια τα οποία εξαναγκάζονται να μετέχουν σε παραστάσεις τσίρκο για να διασκεδάζουν οι άνθρωποι με το θέαμα των σκλαβωμένων αυτών πλασμάτων που φυσικός τους βιότοπος είναι το πέλαγος και οι ωκεανοί.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έστειλε σύσταση προς τους υπεύθυνους για την διοργάνωση των σχολικών εκδρομών επισημαίνοντας το μη διδακτικό περιεχόμενο των επισκέψεων σε χώρους όπου τα ζώα ζουν αιχμάλωτα με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση τους από τους ιδιοκτήτες τους.
Το www.zoosos.gr παρακολούθησε σήμερα την διαμαρτυρία και στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε την Βάλια Στεφανουδάκη μέλος του Dolphin Project Greece και του Γιάννη Πουλόπουλου ιδρυτή του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων.
Πηγή