tromaktiko: 10.000 τόνοι τσιπούρα και λαβράκι παράγονται ετησίως στη Θεσπρωτία, από τους οποίους εξάγεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

10.000 τόνοι τσιπούρα και λαβράκι παράγονται ετησίως στη Θεσπρωτία, από τους οποίους εξάγεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό!



10.000 τόνοι τσιπούρα και λαβράκι και 2.000 τόνοι από νέα είδη παράγονται στη Θεσπρωτία...
από τους οποίους εξάγεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό! Τα λεγόμενα μεσογειακά νέα είδη είναι: φαγκρί, μυλοκόπι, συναγρίδα, σαργός, λιθρίνι. Εξαγωγές από τη Θεσπρωτία γίνονται στην Ιταλία, αλλά και σε Ισπανία, Γαλλία και Ρωσία.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 27 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, 1 ιχθυογεννητικός σταθμός και 1 σταθμός προπάχυνσης. Από τους 1.500 τόνους παραγωγής αρχικά, σήμερα οι τόνοι έχουν φτάσει τους 12.000, με προοπτική την επόμενη τετραετία να διπλασιαστούν.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!