Όσο κι αν φαίνεται απλή η παρασκευή ζυμαρικών, δεν είναι και τόσο. Για να κάνετε τη διαφορά, δείτε πια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και αν αλλάξτε τακτική.
1. Χρησιμοποιούμε μικρή κατσαρόλα.
Λάθος!
Σίγουρα κάποια φορά το έχετε επιχειρήσει και χωρίς καμία αμφιβολία το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό.
Χρησιμοποιώντας μικρή κατσαρόλα, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια.
Όταν τελικά το νερό αρχίζει και πάλι να βράζει, τα μακαρόνια πλέον έχουν αρχίζει να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας ή μεταξύ τους.
Επίσης απελευθερώνεται περισσότερο άμυλο στο νερό και έτσι τα σπαγγέτι καλύπτονται από κάτι που μοιάζει με κολλώδη ουσία.
2. Σπάμε στη μέση τα σπαγγέτι.
Λάθος!
Τα σπασμένα σπαγγέτι δεν θα δώσουν ποτέ ένα σωστό πιάτο αλτέντε.
Η υφή και η όψη του πιάτου θα αλλοιωθούν σίγουρα.
3. Αλατίστε το νερό αρκετά.
Αυτό νοστιμίζει το πιάτο σας και βοηθάει στον ιδανικό βρασμό.
Τα σπαγγέτι γίνονται αλτέντε καθώς σκληραίνει η επιφάνειά τους.
4. Το νερό πρέπει να κοχλάζει για να ρίξουμε τα μακαρόνια.
Σε αντίθετη περίπτωση πέφτει απότομα η θερμοκρασία και τα μακαρόνια θα έχουν πάνω τους τη λεγόμενη “γλίτσα”.
5. Αν ρίχνετε τα μακαρόνια και φεύγετε, κάνετε μέγα λάθος.
Πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και να βράσουν σωστά.
6. Ξεπλένετε τα μακαρόνια;
Don’t!
Όταν το κάνετε ουσιαστικά απομακρύνετε το άμυλο το οποίο και χρειάζεται στη διατροφή μας αλλά και βοηθάει να δέσουν καλύτερα με τη σάλτσα.
Πέραν όλων αυτών βέβαια, όταν ξεπλένετε τα ζυμαρικά του στερείτε την υπέροχη γεύση τους.
Τον τελευταίο καιρό τα «πηγαδάκια» των ατμιστών, τόσο online όσο και offline, συζητούν για τη ρύθμιση του ελέγχου θερμοκρασίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Όχι, δεν πρόκειται για ένα νέο trend με ημερομηνία λήξης, αλλά για την...