tromaktiko: Βαλς: Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν φύγει από τη Γαλλία για Συρία ή Ιράκ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Βαλς: Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν φύγει από τη Γαλλία για Συρία ή Ιράκ



Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν φύγει από τη Γαλλία με προορισμό τη Συρία ή το Ιράκ, ενώ... περίπου 800 επιπλέον θέλουν να φύγουν για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σήμερα.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των προσώπων που εντάσσονται στην τζιχαντιστική οργάνωση δεν ελαττώνεται παρά τους βομβαρδισμούς εναντίον των προπυργίων του Ισλαμικού Κράτους και τη λήψη δραστικών μέτρων από τις γαλλικές αρχές με στόχο την αποτροπή των υποψήφιων τζιχαντιστών να εγκαταλείψουν την χώρα μετά τις δύο επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία πέρσι.

«Βρισκόμαστε σε μια μάχη στο έδαφός μας» τόνισε ο Βαλς σε μια ομιλία προς υποστηρικτές του σοσιαλιστικού κόμματος.

«Κάθε ημέρα (εμείς)… ανακαλύπτουμε δίκτυα, εντοπίζουμε πυρήνες, συλλαμβάνουμε ανθρώπους. Σήμερα 2.029 Γάλλοι υπήκοοι ή πρόσωπα που διαμένουν στη Γαλλία εμπλέκονται σε τζιχαντιστικά δίκτυα».

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε ότι 609 άνθρωποι που είναι Γάλλοι υπήκοοι ή τους έχει χορηγηθεί καθεστώς διαμονής στη Γαλλία βρίσκονται αυτή τη στιγμή μεταξύ των μαχητών, μεταξύ αυτών 283 γυναίκες και 18 ανήλικες. Περίπου 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν στη Συρία ή το Ιράκ και 300 έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από αυτές τις χώρες.

«Σχεδόν 800 θα ήθελαν σήμερα να μεταβούν σε αυτές τις εμπόλεμες περιοχές, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι 1.000 άνθρωποι παρακολουθούνται στενά από τις αρχές.

Τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες μόλις εβδομάδες έπειτα από μια επίθεση στο Παρίσι με 17 νεκρούς, ο Μανουέλ Βαλς είχε πει ότι υπήρχαν 1.400 Γάλλοι πολίτες ή διαμένοντες στη Γαλλία που συνδέονται με τζιχαντιστικά δίκτυα, ενώ 410 βρίσκονταν στη Συρία και το Ιράκ και περίπου 80 είχαν σκοτωθεί στο πεδίο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!