tromaktiko: Β. Σόιμπλε: "Ή κούρεμα συντάξεων ή βρείτε εναλλακτικές λύσεις"

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Β. Σόιμπλε: "Ή κούρεμα συντάξεων ή βρείτε εναλλακτικές λύσεις"



Ή κούρεμα συντάξεων ή εναλλακτικές λύσεις ζήτησε και πάλι από την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος... χαρακτήρισε, επίσης, ως μη επείγον το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους!

«Πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις αν η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Αθήνας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές τον Απρίλιο», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε, όπως αναφέρει το Reuters. «Αν για τους λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει ... μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ' αυτού», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του χρέους, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέμεινε σταθερός στη θέση του ότι δεν είναι επείγον: «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει», είπε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι «αντιθέτως, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!