tromaktiko: "Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, αξιοποίησης και προστασίας των Δασών όλης της Χώρας"

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

"Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, αξιοποίησης και προστασίας των Δασών όλης της Χώρας"



*Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος
Η πρώτη ημέρα της άνοιξης ανακηρύχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας...

Η Φετινή εορτή της 21η Μαρτίου θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους , ώστε η παγκόσμια ημέρας δασοπονίας να αποτελέσει αφορμή για την έναρξη μιας συλλογικής προσπάθειας ώστε να σώσουμε το περιβάλλον και να διατηρήσουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Πλήθος σεμιναρίων και εκδηλώσεων καθ΄ολη την διάρκεια του Έτους θα μπορούσαν να κεντρίσουν θετικά το ενδιαφέρον των πολιτών ώστε να μάθουν περισσότερα για τις λειτουργίες του δάσους , την ανάγκη προστασίας του, καθώς και τον βαθμό ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.
Δυστυχώς όμως στην χώρα μας υπάρχει μια αδράνεια από το κράτος στην Ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα Δασοπονίας που υποβαθμίζει κάθε άλλη εθελοντική προσπάθεια .

Το Ελληνικό κράτος και οι υπηρεσίες του συνεχίζουν να χρειάζονται εκατοντάδες τόνου χαρτιού για τις καθημερινές ενδοσυναλλαγές του και ακόμα είναι άγνωστο ποτέ οι υπηρεσίες του θα κινηθούν προς την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του Πολίτη ώστε να μην χρειάζονται δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες χαρτιά για την Συναλλαγή Πολίτη – Κράτους .

Υπάρχουν επίσης , παρά πολλές αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, που θα πρέπει να μας ενεργοποιήσουν όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.
Όπως είναι φυσικό , τα δάση μας βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών , των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί η Ανασυγκρότηση της Δασοφυλακής .

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω όπως η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός καθώς και η μη πρόσληψη ειδικών επιστημόνων περιβάλλοντος και δασοπόνων συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης που θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση και να κατατεθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης , αξιοποίησης και προστασίας των Δασών όλης της Χώρας .

Ο *Φώτης Αλεξόπουλος είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!