Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η λύση δόθηκε μετά την επίσκεψη προχθές το απόγευμα του αντιδημάρχου Ανδρέα Σκαρτσιάρη στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κυρίως τα παραστατικά εξόφλησης της οφειλής που είχε ο Δήμος Πυργου προς τον ΧΥΤΑ Παλαίρου.
Όπως εκτιμούν πηγές του Δήμου Πύργου από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορεί η Δημοτική Αρχή να μεταφέρει σκουπίδια στην Πάλαιρο, και ήδη με εντολή του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή προετοιμάζονται πυρετωδώς οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Στο μεταξύ έγκυρες πηγές από το Λάτσειο σημείωναν χθες ότι η μεταφορά προς το ΧΥΤΑ Παλαίρου θα είναι και η τελευταία. Οι ίδιες πηγές πάντως δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις λέγοντας απλά ότι υπάρχει πλέον το δεδομένο λειτουργίας της «ενδίαμεσης λύσης» στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

