tromaktiko: Μετά την τραγωδία των Βρυξελλών, η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί και σε γκέτο προσφύγων!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μετά την τραγωδία των Βρυξελλών, η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί και σε γκέτο προσφύγων!



Γράφει ο Μαγια
Πριν από τέσσερις μήνες (Νοέμβριος 2015) είχαμε το φρικώδες, τρομοκρατικό αιματοκύλισμα, στο Παρίσι...
Σήμερα σημειώθηκε ένα παρόμοιο τρομοκρατικό αιματοκύλισμα αθώων, στις Βρυξέλλες.

Η Ευρώπη των τραπεζών, της σκληρής προτεσταντικής λιτότητας, της έλλειψης οράματος, της βαθιάς, αδιέξοδης και αθεράπευτης κρίσης και παρακμής, είναι γυμνή κι αδύναμη απέναντι στον νέο «Φρανκεστάιν», στο «Ισλαμικό κράτος», το οποίο, όπως είχε αποκαλύψει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, «χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που ανήκουν στις G20»!

«Δεν αποτελεί έκπληξη» ότι το Βέλγιο βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών, αναφέρει ο ανταποκριτής για θέματα ασφάλειας του BBC, Frank Gardner, ωστόσο το «σοκαριστικό» είναι «η ευκολία με την οποία παραβιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο, αλλά και γενικότερα των εγχώριων αρχών. Μετά τα δύο χτυπήματα στο Παρίσι, οι Ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών, και ιδιαίτερα Βελγικές και Γαλλικές, είχαν πρόσβαση στα στοιχεία ενός μεγάλου αριθμού υποψηφίων τρομοκρατών, οι οποίοι προέβαιναν σε ύποπτες κινήσεις, όπως αγορά όπλων κλπ. Παρά, όμως, τον μεγάλο όγκο των πληροφοριών, το σημερινό τραγικό συμβάν στις Βρυξέλλες δεν απεφεύχθη», σχολιάζει ο ανταποκριτής.

Με νωπό το αίμα στους δρόμους του Παρισιού, σημειώναμε: «Η τάση περιχαράκωσης των συνόρων των Ευρωπαικών χωρών αναμένεται να ενισχυθεί και να πολλαπλασιαστούν οι «φράχτες» για την αναχαίτιση της ροής των εκατομμυρίων ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τα πεδία των μαχών, του θανάτου και της πείνας. Σε κλοιό φόβου οι λαοί της Ευρώπης, απειλούνται, στο όνομα της αντιμετώπισης της ισλαμικής τρομοκρατίας, με περιστολή των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων, με την ενοχοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων και εν τέλει με την ολοκληρωτική υποταγή τους».

Η τραγωδία στις Βρυξέλλες οδηγεί σε αδιέξοδο το Προσφυγικό. Θα ενισχύσει στο μέγιστο βαθμό τον ευρωσκεπτικισμό, την εσωστρέφεια, το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Τα λαϊκίστικα, ακροδεξιά κόμματα θα αποκτήσουν κεντρικό λόγο. Η συντηρητική Ευρώπη θα υψώσει παντού κάγκελα Τα σύνορα δύσκολα θα ξανανοίξουν. Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν πρόκειται να υπερασπιστεί το άνοιγμά τους, ακόμα και αυτών της Ζώνης Σένγκεν. Η χώρα μένει εκτεθειμένη στις Τουρκικές διαθέσεις για τις προσφυγικές ροές.

«Η Ευρώπη γεννήθηκε μιγάς» είπε η Ελένη Αρβελέρ, «η Ευρώπη πούλησε την ψυχή της στην Τουρκία για το προσφυγικό» έγραψε ο Βόλφγκανγκ Μουνχάου στους Financial Times. Ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο αλήθειες, η Ελλάδα έχει παγιδευτεί. Κινδυνεύει να μετατραπεί εκτός από αποικία χρέους και σ΄ ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων και μεταναστών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!