tromaktiko: Τα είχε πει ο Σαμαράς...

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Τα είχε πει ο Σαμαράς...



Γράφει ο Νίκος Κούτρικας, Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην...
πολιτική ζωή του τόπου. Η "ιδεολογική πλατφόρμα" των απόψεων, του πρώην πρωθυπουργού για την διάσωση της χώρας γίνεται σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Αν κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο 2014 όταν ανέλαβε την προεδρία η Ελλάδα της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς είχε θέσει προφητικά τέσσερις βασικές προτεραιότητες: την ανάπτυξη και την απασχόληση, την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ), την αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και την προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής.

Το θέμα σήμερα βρίσκεται πια στην πρώτη θέση της επικαιρότητας αφού ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τόνιζε στους ομολόγους του ότι πρέπει να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές όσο είναι νωρίς και προκειμένου να μην εισέρχονται στην Ευρώπη φανατικοί μουσουλμάνοι, υποψήφιοι τρομοκράτες, ο Σύριζα όμως τότε αρνήθηκε να το δει !

Έτσι φθάσαμε σήμερα εδώ που φθάσαμε...

Ο κ. Σαμαράς είχε αντιληφθεί από νωρίς ότι σε μια οικονομία που έδινε μάχες για να σταθεί στα πόδια της με τις θυσίες του Ελληνικού λαού έπρεπε να μπουν βάσεις στο προσφυγικό έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα που θα μας βύθιζαν στην ύφεση!

Στην οικονομία η μάχη είχε αρχίσει να έχει σοβαρά αποτελέσματα ανάκαμψης. Βγαίναμε από τα μνημόνια, βγαίναμε στις αγορές, με ανοικτές τις τράπεζες και χωρίς όρια αναλήψεων και προπαντός δίχως δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες.

Σήμερα όλα δείχνουν ότι το 3ο μνημόνιο Τσίπρα θα βυθίσει τους Έλληνες σε νέα μέτρα φορολογικά,ασφαλιστικά χωρίς ούτε λόγος για έξοδο στις αγορές και περνάμε μόνιμα πια στην ύφεση και με ένα προσφυγικό που μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν σχεδόν τίποτα στους πολίτες και δρουν υπό το βάρος των εξελίξεων κάνοντας εθελουσία έξοδο στους υπαλλήλους τους κατά 1000-1500 εργαζομένους η κάθε μια ξεχωριστά με σκοπό την συρρίκνωσή τους!

Άλλοι όμως τραπεζίτες (του δημοσίου) ονειρεύονται... άρση των capital control και επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες κάθε φορά μετά από κάθε ένα εξάμηνο...

Δεν ξέρω εάν ο κ. Αλέξης Τσίπρας στάθηκε τυχερός με την ατζέντα του προσφυγικού να ξεφεύγει από τα της οικονομίας επικοινωνιακά αλλά ο λογαριασμός έρχεται και θα είναι αρκετά τσουχτερός για την κοινωνία!

Πολλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση  θα καταφέρει να περάσει τα προ απαιτούμενα από την βουλή και θα... "πανηγυρίζει για την επιτυχία της" άλλοι όμως λέν πως δεν θα τα καταφέρει αφού το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο μαζί με το προσφυγικό που την πνίγει καθημερινά σε συνδυασμό με τους δανειστές και την στάση του ΔΝΤ.

Η αλήθεια όμως είναι... μία έχουμε περάσει στην ύφεση με τις συνεχείς....διαπραγματεύσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το μεγάλο και ανεξέλεκτο κόστος τους στην οικονομία.

Είναι οι περισσότεροι πλέον εκείνοι (το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) που θεωρούν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά τα είχε καταφέρει με το μικρότερο κόστος για την κοινωνία. Κράτησε τις ισορροπίες σε όλα της...

Δεν είναι τυχαία η φράση του κ. Αντώνη Σαμαρά παρέδωσα χώρα και την μετέτρεψαν σε ένα απέραντο hot spot σχολιάζοντας το προσφυγικό.

Σήμερα η Ελλάδα περιμένει την επόμενη δόση και τις αποφάσεις της τρόικα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις όταν πέρσι ούτε καν θα αντιμετωπίζαμε τέτοιο θέμα!

Τα είχε πει ο Σαμαράς λεν σήμερα οι περισσότεροι για να πάρουν την απάντηση από κάποιους που βλέπουν πάντα το ποτήρι μισοάδειο , πληρώνουμε σήμερα τα σπασμένα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων τι να κάνουμε...

Ε όχι, δεν είναι έτσι!

Σήμερα, θα ήμασταν πολύ καλύτερα αφού σε όλα επιβεβαιώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς...

Γιατί να μην το παραδεχθούμε όλοι μας άλλωστε;

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!