tromaktiko: Doggo. To social media για σκύλους που έφτιαξαν Θεσσαλονικείς

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Doggo. To social media για σκύλους που έφτιαξαν Θεσσαλονικείς



Ποιος είπε ότι η αλληλεπίδραση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι... αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων; Τώρα οι τετράποδοι φίλοι μας απέκτησαν το δικό τους "Facebook" που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και επεκτείνεται ταχύτατα σε όλη την Ελλάδα!

Έξι νέα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τρία αγόρια και τρία κορίτσια, ωθούμενοι από την αγάπη τους για τα ζώα δημιούργησαν κάτι πρωτότυπο και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμο για τα σκυλιά αλλά και για τους ιδιοκτήτες τους, το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για σκύλους!


Τι είναι το Doggo και πως "γεννήθηκε"

Πως γεννήθηκε αυτή η πρωτότυπη ιδέα; Η Αναστασία Παναγιωτοπούλου, μία εκ των ίδρυτών της εφαρμογής μίλησε στο seleo για τη στιγμή της "σύλληψης"! "Καθόμασταν όλοι μαζί παρέα και συζητούσαμε για τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Επειδή έχω κι εγώ σκύλο και είναι πολύ κοινωνικός, σκέφτηκα τι ωραία θα ήταν αν υπήρχε μία εφαρμογή, μέσα από την οποία θα μπορούσες να βρεις άλλους σκύλους που είναι κοντά στην περιοχή σου για να παίζουν όλοι μαζί. Αυτή η ιδέα εξελίχθηκε, αναπτύχθηκε και έτσι δημιουργήθηκε το Doggo, πάντα με στόχο να καλύψουμε τις ανάγκες των τετράποδων φίλων μας".


Η εφαρμογή βγήκε στον "αέρα" στις 8/2 για κινητά android, ενώ μέχρι τέλος Μαρτίου αναμένεται να είναι διαθέσιμη και για iphone. Από την αρχή της έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των απανταχού ζωόφιλων, καθώς στον πρώτο μήνα ζωής της μετράει ήδη 200 ενεργούς χρήστες. Η εφαρμογή ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο εξαπλώνεται ταχύτατα, καθώς εθελοντές από όλη την Ελλάδα προσθέτουν όλο και περισσότερα στοιχεία στον διαδραστικό χάρτη του Doggo. Σύμφωνα με την Αναστασία, "μέσα στους επόμενους δύο μήνες ευελπιστούμε η εφαρμογή να έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα".


Πως δουλεύει

Το Doggo είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ένας οδηγός εύρεσης των πιο κοντινών κτηνιατρείων, pet shop, εκπαιδευτών, dog friendly μαγαζιών και άλλων «σκυλίσιων» υπηρεσιών πάνω στο γεμάτο πληροφορίες χάρτη του.

Βήμα 1ο: Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή Doggo, από το Google Play και από το App Store και συμπληρώστε τα βασικά στοιχεία του σκύλου σας. Mε το που δημιουργήσετε το προφίλ είστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε στο βασικό μενού της εφαρμογής από όπου έχετε τη δυνατότητα προσθήκης φίλων, για να κρατάτε επαφή με όσους χρήστες του Doggo επιθυμείτε! Επίσης, μπορείτε να συνομιλήτε μέσω του Doggo chat και να κανονίζετε τα καλύτερα ραντεβού για παιχνίδια!

Βήμα 2ο: Στο βασικό μενού του Doggo θα συναντήσετε τρεις πολύ ξεχωριστές λειτουργίες της εφαρμογής: την κοινοποίηση της παρουσίας σας στο χάρτη, τη δυνατότητα να παραμείνετε αόρατοι (με την απενεργοποίηση του ειδικού κουμπιού), τη διαθεσιμότητα για παιχνίδια με άλλους τετράποδους χρήστες του Doggo αλλά και την ειδική λειτουργία του «φάρου», σε περίπτωση που ο σκύλος σας χαθεί, με σκοπό την κινητοποίηση όλης της κοινότητας της εφαρμογής και τη γρηγορότερη εύρεσή του.

Βήμα 3ο: Στο χάρτη του Doggo μπορείτε να βρείτε τα πιο κοντινά Pet Shop, Kτηνιατρεία, Κέντρα Θετικής Εκπαίδευσης, Φιλοζωικά Σωματεία, Ξενοδοχεία Σκύλων, Κομμωτήρια Σκύλων, Ταξί για κατοικίδια & Ζωόφιλα/ Pet Friendly Μαγαζιά. Η αναζήτηση γίνεται εύκολα και γρήγορα πάνω στο χάρτη, ενώ τα σημεία ενδιαφέροντος φαίνονται με μια διακριτική «καρφίτσα».


Κάντε προφίλ σε ένα αδέσποτο!

Στόχος του Doggo είναι να κάνει τη ζωή εύκολη, όχι μόνο στους σκύλους ράτσας, ή σε αυτούς που ανήκουν ήδη σε κάποια οικογένεια, αλλά και στους μικρούς ή μεγάλους αδέσποτους φίλους μας που περιμένουν υπομονετικά να δώσουν την αγάπη τους σε κάποιον. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα δείτε ένα αδέσποτο στο δρόμο, σταματήστε για ένα λεπτό βγάλτε το μια φωτογραφία και δημιουργήστε ένα προφίλ για το νέο σας φίλο στο Doggo, γράφοντας κάποια στοιχεία για την περιοχή που "κόβει" τις βόλτες του και ποιος ξέρει μπορεί κάποιος να τον "ερωτευτεί" με την πρώτη ματιά και να τον κάνει μέλος της οικογένειάς του!


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!