tromaktiko: Αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε. προς τους δύο συμπροέδρους του HDP

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε. προς τους δύο συμπροέδρους του HDP



Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε., Παναγ. Λαφαζάνης, επικοινώνησε με ηγετικά στελέχη... του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP, στα οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε. αλλά και του ελληνικού λαού στους δύο συμπροέδρους του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ και τους βουλευτές του HDP Σέλμα Ιρμάκ, Σιρί Σουρεγια Οντέρ και Ερτουγκρούλ Κουρκτσού, για το αίτημα άρση ασυλίας που υπέβαλε εναντίον τους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να τους απευθυνθούν κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης δήλωσε στα ηγετικά στελέχη του HDP ότι “με αγανάκτηση αλλά όχι με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις απαράδεκτες και ολοκληρωτικού τύπου ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν ενάντια στην ηγεσία του HDP.” Αυτές οι ενέργειες “ισοδυναμούν με προσπάθεια να τεθεί συνολικά υπό δίωξη το HDP, πράγμα που σημαίνει ότι η Τουρκία θα μετατραπεί σε ανοικτή και χωρίς προσχήματα δικτατορία και σε ένα καθεστώς γενικευμένων διώξεων σε βάρος του Κουρδικού λαού και των Τούρκων δημοκρατών, με αποσταθεροποιητικές συνέπειες και πυροδότηση πολέμων στη Μέση Ανατολή”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε “την βαρύτατη ευθύνη της Ε.Ε. η οποία για να συγκρατήσει το κύμα των προσφύγων δεν παραβιάζει κατάφωρα μόνο το διεθνές δίκαιο και ορθώνει φράχτες στα ευρωπαϊκά σύνορα αλλά και θωπεύει την Τουρκία για να περιορίσει την προσφυγική έξοδο, καλύπτοντας και αγνοώντας πλήρως τις αυταρχικές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές του καθεστώτος Ερντογάν. Η στάση αυτή της Ε.Ε. ακόμα και τα κωμοειδύλια με τα τριαντάφυλλα και τα χαμόγελα Τσίπρα – Νταβούτογλου στη Σμύρνη, αξιοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν για να κλιμακώνει τις αντιδημοκρατικές εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας και ειδικά την πολιτική εκκαθαρίσεων και διώξεων σε βάρος του Κουρδικού λαού”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας ότι “η ΛΑ.Ε. θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενός κινήματος αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Ευρώπη για την υποστήριξη της διωκόμενης ηγεσίας του HDP και των βουλευτών του για τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και τη δημοκρατία στη γείτονα”.

“Η φιλία και η συνεργασία του Ελληνικού και του Κουρδικού λαού” κατέληξε ο Παναγ. Λαφαζάνης “έχει στρατηγική σημασία και αποτελεί το μεγάλο θεμέλιο στην περιοχή μας για να στηρίξουμε και να προωθήσουμε την κοσμική δημοκρατία σε όλο τον περίγυρο, την απαλλαγή από ιμπεριαλιστικά δεσμά και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, την ειρήνη και τη σταθερότητα”.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!