tromaktiko: Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα …Τα γυαλιά μας έβαλαν οι Απόστρατοι της ΕΑΑΣ [photos]

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα …Τα γυαλιά μας έβαλαν οι Απόστρατοι της ΕΑΑΣ [photos]





Υπάρχουν στιγμές που πέφτεις κάτω και κατεβάζεις όλα τα καντήλια βλαστημώντας το μαύρο μας το χάλι και την Κατάντια της Πατρίδος και αναρωτιέσαι που είναι ο πάτος του βαρελιού και που θα καταλήξουμε... Αλλά !

Όμως κάποιος συνθέτης έγραψε κάπου κάποτε …»Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις εκεί που να πα να σκύψει » Άντε να καταλάβουν κάποιοι τυχάρπαστοι εις τα Αθήνας γιατί μαζεύτηκαν ετούτοι εδώ οι Απόστρατοι που αντί να κάθονται στη Λέσχη τους και να διαμαρτύρονται μόνο για τις περικοπές των Συντάξεων των ,αποφάσισαν να προσφέρουν έργο που χρειάζεται την προσοχή αν όχι την βράβευση του Υπουργείου Άμυνας και της Στρατιωτική Ηγεσίας !

Οι Αθεόφοβοι αφού παρέλαβαν ένα κατεστραμμένο κινητό Μαγειρείο απο το ΓΕΣ το έκαναν πλήρη ανακατασκευή και το τοποθέτησαν σε Μοναστήρι της Περιοχής των Μετεώρων που ο Γέροντας που κρατά ψηλά το Λάβαρο της Ορθοδοξίας δεν είχε ούτε ρεύμα στη Μονή !


Επιστράτευσαν Απόστρατο Αξιωματικό του Τεχνικού Σώματος για την ανακατασκευή των Μαγειρείων που κατασκεύασαν και μια πατέντα …Το Κινητό Μαγειρείο να λειτουργεί με Υγραέριο αλλά και με ξύλα που αφθονούν στην Περιοχή !


Το ρόλο της εκπαίδευσης του Γέροντα ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Τρικάλων Αντισυνταγματάρχης ε.α Γιώτης

Γεμάτος Χαρά ο Γέροντας της Μονής ρωτούσε το πως λειτουργεί το Μαγειρείο και ξετρελάθηκε όταν έμαθε οτι μπορεί να προσφέρει φιλοξενία σε πάνω απο 400 άτομα !!! Οι Απόστρατοι της ΕΑΑΣ των Τρικάλων εκτός απο την καλή λειτουργία των Μαγειρείων ανέλαβαν και την Συντήρηση του …Ελλάς το Μεγαλείο σου !

Σύντομα θα γίνουν και τα εγκαίνια με προσφορά φιλοξενίας και καλά θα είναι να παραστούν και οι Στρατιωτικές Αρχές τιμώντας έτσι τους Αποστράτους της ΕΑΑΣ που μας έβαλαν τα γυαλιά !
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ υποσχέθηκε να μεριμνήσει για το τραπέζι της Μονής με εδέσματα που παρασκευαστούν με τον Παραδοσιακό τρόπο στα Κινητά Μαγειρεία …Εμείς να πούμε ένα μεγάλο Μπράβο στους Αποστράτους που ξεχώρισαν για την προσφορά τους
Βετεράνος

Τι ανακοίνωσαν τελικά οι Απόστρατοι αφού κινήθηκαν αθόρυβα και δεν θα το ανέφεραν καν …Αν κάποιος καλός ιερωμένος δεν φρόντιζε να μας ενημερώσει!

Το Παράρτημα μας την 26/2/2016 παρέδωσε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ένα Κινητό Μαγειρείο Στρατιωτικού τύπου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αύρας Καλαμπάκας.

Το Παραπάνω κινητό μαγειρείο μας παραχώρησε δωρεάν το ΓΕΣ κατόπιν ενεργειών του Παραρτήματος & της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων.Μετά από επίπονες προσπάθειες για την ανακατασκευή του, καθώς το παραλάβαμε ως άχρηστο, ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί με ξύλο & υγραέριο.Ο φούρνος του επενδύθηκε με INOX και έχει πλέον τη δυνατότητα να μαγειρέψει έως & 400 μερίδες φαγητό.

Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΑ ΕΑΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ …
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ, για την συγκατάθεσή του να παραληφθεί από το ΓΕΣ, να ανακατασκευαστεί & να παραχωρηθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αύρας.
Το ΓΕΣ για την δωρεάν παραχώρησή του.

Τον συνάδελφο & μέλος μας, Τχη ε.α Κων/νο Ακράτο, ο οποίος αφιλοκερδώς και δαπανώντας αρκετό χρόνο ανέλαβε και έφερε σε πέρας την ανακατασκευή. 

Σύντομα και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί θα γίνουν τα εγκαίνια του κινητού μαγειρείου όπου θα παρασκευαστεί φαγητό και θα διανεμηθεί στους παρευρισκομένους.

Η Ι.Μ Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο χωριό Αύρα Καλαμπάκας, όπου εδώ και τρία χρόνια με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες & τη μεγάλη αγάπη του Αρχιμανδρίτη Δωρόθεου Τζεβελέκα, αρχίζει να παίρνει μορφή και έχει γίνει πλέον ένας χώρος Αγάπης, Λατρείας, & Φιλοξενίας.Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και τα λόγια αγάπης από τον Σεβαστό μας Γέροντα Δωρόθεο που …Κάθε Παρασκευή βράδυ τελείται ιερά Αγρυπνία & κάθε Κυριακή Θεία Λειτουργία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!