tromaktiko: Το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Zaman γράφτηκε στην εφημερίδα Sabah!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Zaman γράφτηκε στην εφημερίδα Sabah!



Επιμέλεια: Θωμάς Σίδερης
Μετά την απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης για «δικαστική επιμελητεία» της εφημερίδας Zaman, τον...
διορισμό «εποπτικού συμβουλίου» και την αποπομπή των διευθυντικών στελεχών της, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Τουρκίας και από τις λίγες μέχρι πρότινος με αντιπολιτευτικό λόγο, εισέρχεται πλέον σε νέα φάση.

Το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου οι δημοσιογράφοι εισήλθαν στο εσωτερικό της εφημερίδας επιδεικνύοντας στις αστυνομικές δυνάμεις την ταυτότητά τους. Οι περισσότεροι βρίσκονταν έξω από την κεντρική πύλη από την προηγούμενη ημέρα, όταν και αποβιβάστηκαν στα γειτονικά κτιριακά συγκροτήματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Cihan και των εφημερίδων Zaman και Today’s Zaman ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε κοσμοσυρροή αναγνωστών και βουλευτών της αντιπολίτευσης για συμπαράσταση αλλά και ρίψεις δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού στους συγκεντρωμένους από τους αστυνομικούς.

Τελικώς, επετράπη στους δημοσιογράφους να προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους. Εκεί όμως τους ανακοινώθηκε ότι θα παρέμεναν στα γραφεία τους και θα περίμεναν ενημέρωση για το τι έπρεπε να κάνουν. Λίγο μετά το μεσημέρι γνωστοποιήθηκε στους δημοσιογράφους ότι το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Zaman (6 Μαρτίου 2016) ήταν ήδη έτοιμο, γραμμένο και σελιδοποιημένο.

Το φύλλο της 6ης Μαρτίου 2016 της εφημερίδας Zaman γράφτηκε από τους δημοσιογράφους της δεξιάς εφημερίδας Sabah, φίλα προκείμενης στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν! Και έτσι, η Zaman από αντιπολιτευόμενη εφημερίδα μετατράπηκε μέσα σε μια νύχτα σε υπέρμαχο του «καθεστώτος Ερντογάν», επονομαζόμενου και ως «Σουλτάνου του Βοσπόρου».

Το διεφθαρμένο καθεστώς Ερντογάν δείχνει για ακόμα μία φορά τα δόντια του.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!