tromaktiko: Τι είναι ο κανόνας "90-10" και πώς μας βοηθά να χάνουμε κιλά;

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Τι είναι ο κανόνας "90-10" και πώς μας βοηθά να χάνουμε κιλά;



Πολλοί είναι οι ειδικοί που ενθαρρύνουν τα άτομα τα οποία επιθυμούν να χάσουν κιλά... να ακολουθούν τον κανόνα 90-10. Τι λέει αυτός ο κανόνας και πώς επηρεάζεται ο μεταβολισμός;

Σύμφωνα με τον κανόνα, το 90% της διατροφής μας πρέπει να εστιάζει σε απόλυτα υγιεινές τροφές και με προσοχή στα λιπαρά, ενώ το υπόλοιπο 10% των γευμάτων πρέπει να αποτελείται από "γεύματα-παρασπονδίες" στη δίαιτα, όπως τα γλυκά και τα λιπαρά φαγητά.

Ο σημαντικότερος λόγος που πρέπει να γίνεται αυτό, είναι ψυχολογικός. Για να μπορέσει ένας άνθρωπος να φέρει εις πέρας ένα απαιτητικό πρόγραμμα διατροφής, θα πρέπει να έχει την ανάλογη ψυχολογία. Η σκέψη και μόνο ότι "σε λίγες μέρες θα έχω εκείνο το γεύμα που ονειρεύομαι" είναι αρκετή για να μας κρατήσει προσηλωμένους στον στόχο.

Όπως αναφέρει το medicaldaily.com, υπάρχει επίσης μια επιστημονική προσέγγιση στον κανόνα 90-10 και το πώς αυξάνεται έτσι ο μεταβολισμός. Όλα ξεκινούν με την λεπτίνη, μια πρωτεΐνη που παράγεται από τον λιπώδη ιστό και η οποία βοηθάει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και του λίπους με το να επηρεάζει την όρεξη και την ενεργειακή ισορροπία του σώματος. Η σταθερή δίαιτα θα οδηγήσει τελικά σε θερμιδικά ελλείμματα και τα σε κάθετη πτώση των επιπέδων ενέργειας στον οργανισμό. Μια "βόμβα θερμίδων" από το έξτρα γεύμα σας θα βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει τα επίπεδα της ενέργειας που χρειάζεται για να συνεχίσει να κάνει δίαιτα και να εξασκείται.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!