tromaktiko: Ηλικιωμένος Ορθόδοξος άμαχος νεκρός από ρουκέτα των ισλαμιστών στην Al-Sukalabiyah της Συρίας [photo]

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ηλικιωμένος Ορθόδοξος άμαχος νεκρός από ρουκέτα των ισλαμιστών στην Al-Sukalabiyah της Συρίας [photo]



Ενώ τα δυτικά ΜΜΕ πραγματοποιούν συχνές αναφορές εναντίον των βομβαρδισμών από τις Κυβερνητικές και Ρωσικές δυνάμεις στην Συρία... κατά κανόνα αποσιωπούν τους θανάτους αμάχων από βομβαρδισμούς των τρομοκρατικών οργανώσεων, τις περισσότερες από τις οποίες (με εξαίρεση το ISIS και ίσως την Αλ-Νούσρα) η Δύση έχει βαπτίσει ως «μετριοπαθή αντιπολίτευση»(!).

Οι οργανώσεις αυτές έχουν μόνιμο στόχο τους αμάχους και, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές δυνάμεις, κτυπούν παντού σε όλη την Συρία συνεχώς στα τυφλά, νέους, γέρους, γυναίκες και παιδιά, χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου για το αν ο στόχος τους είναι στρατιωτικός ή όχι.

Μία τέτοια επίθεση είχαμε την περασμένη Δευτέρα στην ορθόδοξη πόλη της Al-Sukalabiyah στην περιοχή της Χάμα, την πατρίδα του προηγούμενου ορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνατίου.

Από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες, σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, σκοτώθηκε ο 65χρονος ορθόδοξος κάτοικος της πόλης Ηλίας Ντοουάιμπ (φώτο), όταν μία ρουκέτα έπεσε κοντά του. Επίσης σκοτώθηκε ο μουσουλμάνος Mohammed Awad Al-Melhem από την πόλη Alzlakiet από την βόρεια Χάμα, που βρισκόταν στην πόλη όταν έγινε η επίθεση των τζιχαντιστών.





Εκκλήσεις γίνονται συνέχεια από τα τοπικά διαδικτυακά μέσα προς τους κατοίκους να μην εγκαταλείπουν τα ασφαλή μέρη και τα καταφύγια και να αποφεύγουν τόπους συνάθροισης που στοχοποιεί ο αντίπαλος. Γιατί «αυτοί είναι χωρίς θρησκεία και τιμή», αναφέρει οργισμένο μήνυμα από ιστοσελίδα της πόλης.

Αμέσως μετά το κτύπημα κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και Μονάδες της Εθνικής Άμυνας. Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι ένας αριθμός τραυματιών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αl-Kindi, ενώ υπάρχουν τραυματίες που είναι σε κρίσμη κατάσταση.



Οι κάτοικοι παραμένουν στα υπόγεια και στα καταφύγια από το φόβο νέας επίθεσης. Σειρήνες ηχούσαν όλο το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο νεαρός μάρτυρας ανέφερε ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ζώνες που ελέγχει η ψευδεπίγραφη «αντιπολίτευση» και συγκεκριμένα η ισλαμιστική οργάνωση Jund al–Aqsa, η οποία έχει συνταχθεί με το «Μέτωπο της Νίκης» (Jabhat al-Nusra), που είναι σκέλος της Aλ–Κάιντα στη Συρία, υποστηριζόμενο από την Τουρκία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!