tromaktiko: Ζάκυνθος: Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων συμμετέχει η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ζάκυνθος: Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων συμμετέχει η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη...
Διεθνή Ημέρα Μνημείων διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 11:00, ξενάγηση στον Πύργο του Δομενεγίνη στο Αργάσι.

Το έργο της στερέωσης και αποκατάστασης του μνημείου με τίτλο «Στερέωση, ανάδειξη, λειτουργική αποκατάσταση Πύργου Δομενεγίνη Ζακύνθου» είχε ενταχθεί κατά το έτος 2013 στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» και υλοποιήθηκε αρχικά από την 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ από το Νοέμβριο του 2014 το έργο ανέλαβε να υλοποιήσει η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, το οποίο και ολοκλήρωσε το Δεκέμβριο του 2015.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων ο Πύργος υποδέχεται για πρώτη φορά το κοινό της Ζακύνθου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει το επιστημονικό προσωπικό που εργάστηκε στο έργο, η αρχαιολόγος Μαρία Καραγιαννιώτη και ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Καψαμπέλης.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από ώρα 11:00 έως 13:00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται πως κατά την ημέρα του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!