Υλικά
150γρ. βούτυρο μαλακωμένο
75γρ. ζάχαρη άχνη
300γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 καψουλάκι βανιλίνη
2 αβγά
Διαδικασία
Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε πρώτα το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο.
Ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε να ξεκουραστεί και μετά χωρίστε τη σε 4 μέρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3χιλιοστών περίπου. Με ένα κουπ πατ σε σχήμα πεταλούδας ή άλλο της επιλογής σας κόβετε μπισκοτάκια τα οποία μεταφέρετε σε ταψί ρηχό στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
Τα ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε να ξεκουραστεί και μετά χωρίστε τη σε 4 μέρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3χιλιοστών περίπου. Με ένα κουπ πατ σε σχήμα πεταλούδας ή άλλο της επιλογής σας κόβετε μπισκοτάκια τα οποία μεταφέρετε σε ταψί ρηχό στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
Τα ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν τα σερβίρετε σε πιατέλα.