Τα περισσότερα αυγά που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ έχουν κρόκο με ένα χλωμό, κίτρινο χρώμα, όπως ο κρόκος (2) της φωτογραφίας. Το χρώμα αυτό δείχνει ότι η κότα που το γέννησε δεν τρέφεται σωστά.
Ο κρόκος με το πιο σκούρο πορτοκαλί χρώμα είναι ο πιο υγιεινός, όπως ο κρόκος (1) της φωτογραφίας.
Επίσης, το ασπράδι των φρέσκων αυγών είναι πιο πηκτό, καθώς η πρωτεϊνη που περιέχει αλλάζει μορφή με την πάροδο του χρόνου και το ασπράδι αραιώνει.
Σημειώνεται ότι οι κότες που τρέφονται με καλαμπόκι παράγουν αβγά με κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα, ενώ εκείνες που τρέφονται με σιτάρι ή κριθάρι παράγουν αβγά με λιγότερο έντονο κίτρινο χρώμα.