tromaktiko: Όχι στο μπέικον και το τσιγάρο, ναι στην άθληση!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Όχι στο μπέικον και το τσιγάρο, ναι στην άθληση!



Όχι στο μπέικον και το τσιγάρο, ναι στην άθληση, λένε οι ειδικοί δίνοντας συμβουλές σε όσους θέλουν να έχουν γερή καρδιά...

Οι άντρες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών νόσων από τις γυναίκες όπως και όσοι έχουν άλλο μέλος στην οικογένειά τους με ιστορικό καρδιοπάθειας.

Αλλά για να μειώσουν και τα δύο φύλα τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιοπάθειας, μπορούν να εφαρμόσουν τα ακόλουθα οκτώ βήματα, όπως αναφέρει η καθηγήτρια Σάλι Νόρτον, υπεύθυνη της ιστοσελίδας για θέματα υγείας "VavistaLife.com".

1. Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μια από τις κύριες αιτίες των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ μέσα σε ένα χρόνο με την διακοπή του καπνίσματος.

2. Εάν είστε υπέρβαροι, θα πρέπει να χάσετε κιλά

Εάν είστε υπέρβαροι έχετε υψηλότερες πιθανότητες να εκδηλώσετε καρδιαγγειακό νόσημα.

3. Όχι στο λίπος

Καταναλώστε υγιεινές τροφές.

Η διατροφή σας μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στις πιθανότητές σας για ανάπτυξη καρδιαγγειακής πάθησης. Περιορίστε την κατανάλωση λιπαρών, τηγανητών φαγητών και κόκκινων κρεάτων. Αντικαταστήστε τα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχα κρέατα, όπως τα πουλερικά και τα θαλασσινά, και φαγητά πλούσια σε φυτικές ίνες όπως κουάκερ και ψωμί ολικής αλέσεως.

4. Αποφύγετε το μπέικον

Το επεξεργασμένο κρέας βλάπτει την υγεία και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , ενοχοποιείται για κακοήθεια.

5. Όχι στο αλάτι

Συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια ευνοεί την αύξηση του σωματικού βάρους.

6. Όχι στη ζάχαρη

Εκτός από το ότι μας παχαίνει, δεν είναι υγιεινή. Αντικαταστήστε την με μέλι, όπου μπορείτε.

7. Σηκωθείτε από τον καναπέ

Nα είστε ενεργητικοί κατά την διάρκεια της ημέρας.

8. Χαλιναγωγείστε το άγχος σας

Το άγχος μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη καρδιακής πάθησης. Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής σας πίεσης και να οδηγήσει σε βλαβερές συνήθειες όπως το κάπνισμα ή Κάντε γιόγκα, μία χαλαρή βόλτα ή ακούστε την αγαπημένη σας μουσική.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!