tromaktiko: Ο Τσίπρας παίζει τα τελευταία του χαρτιά και ζητά Σύνοδο Κορυφής και εκλογές!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο Τσίπρας παίζει τα τελευταία του χαρτιά και ζητά Σύνοδο Κορυφής και εκλογές!



Μετά το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και την απόφαση...
των Θεσμών να μη γίνει το έκτακτο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει να συνέλθει εκτάκτως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει αύριο το πρωί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ και έπειτα να ξεκινήσει μαραθώνιο διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να επιτύχει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες, το συντομότερο δυνατόν.
Την είδηση επιβεβαιώνει και η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης και την ανακοίνωση του Γερούν Νταισελμπλουμ ότι «ναυαγεί» πλέον κι επισήμως το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup τη Μ. Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει αύριο με τον Donald Tusk, ζητώντας έκτακτη σύγκληση του ευρωπαϊκού συμβουλίου προκειμένου όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου να «διασφαλιστεί η τήρηση της Συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα».

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή λίγη ώρα μετά την είδηση ότι δεν  θα γίνει τελικά το Eurogroup για την Ελλάδα την Μεγάλη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε στο twitter ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μισέλ Ρέινς και αναδημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στις 12 Ιουνίου, έντεκα ημέρες νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας με μια νέα κίνηση ματ… ετοιμάζεται να αναστατώσει πρώτος την σκακιέρα της Ευρώπης οδηγώντας και πάλι τους Έλληνες στις κάλπες για δημοψήφισμα με το ξεκάθαρο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή;». Οι προετοιμασίες παρασκηνιακά είναι εντατικές καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό λόγω των νέων μέτρων που θα επιχειρήσει να περάσει μέσα από την ελληνική βουλή και νιώθει τον χρόνο παραμονής της στην εξουσία να μετρά αντίστροφα…

Φέτος μάλιστα τα σχολεία θα κλείσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 10 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή αντί για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, προκειμένου να εναρμονιστούν όλοι στο κλίμα.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!