tromaktiko: Απ.Τζιτζικώστας: Απελπιστική η κατάσταση στην Ειδομένη, δεν υπάρχει κράτος

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Απ.Τζιτζικώστας: Απελπιστική η κατάσταση στην Ειδομένη, δεν υπάρχει κράτος



Στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δήμου Βερύκιου, μίλησε ο...
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε πως η κατάσταση στην Ειδομένη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει κράτος, καμία βοήθεια και όσο περνούν οι μέρες οι πρόσφυγες αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

«Δεν νομίζω ότι θα το αποφύγουμε (να γίνει "Υεμένη" η Ειδομένη). Υπάρχουν ομάδες προσφύγων και μεταναστών που δημιουργούν προβλήματα, θεωρώ ότι υποκινούνται από ανθρώπους. Δεν υπάρχει έλεγχος επάνω, δυστυχώς. Η κυβέρνηση δεν ελέγχει. Ο μόνος κρατικός αξιωματούχος στην Ειδομένη είναι ένας γιατρός του ΚΕEΛΠΝΟ. Η αστυνομία έχει εντολή να παρακολουθεί τα γεγονότα χωρίς να παρεμβαίνει», είπε στον Αlpha 989 ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τόνισε ότι «το γεγονός πως παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή προκαλεί τεράστια ζημιά στις εξαγωγές. Προβληματίζονται μεγάλες εταιρείες αν θα συνεχίσουν να περνάνε από την Ελλάδα. Εχθές έπρεπε να λειτουργήσει (η σιδηροδρομική γραμμή). Είναι ιδιαίτερα εύκολο, η αστυνομία ξέρει πώς να κάνει τη δουλειά της, ξέρει πώς να απομακρύνει δέκα άτομα που είναι στη γραμμή. Είναι μισή ώρα δουλειά αρκεί η πολιτική ηγεσία να δώσει την εντολή».

«Η Ειδομένη αυτή τη στιγμή αντί να αδειάζει γεμίζει, κάθε μέρα το camp γεμίζει. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Παρόμοια κατάσταση με τον Πειραιά θα ζήσουμε στην Ειδομένη. Αποχωρούν οι ΜΚΟ, κράτος δεν υπάρχει. Θα αρχίσουμε να έχουμε θέματα υγείας. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα αναπτύξουν δύσκολες συνθήκες», προειδοποίησε ο κος Τζιτζικώστας.

«Δεν έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές γιατί η Τουρκία δεν προχωράει στην υλοποίηση της συμφωνίας. Είμαι επιφυλακτικός αν θα προχωρήσει η Τουρκία. Έχει φανεί η διάθεσή της να μην βοηθήσει. Η Ευρώπη στέκεται απαθής. Η Ελλάδα δεν ασκεί σοβαρή διπλωματία, η ελληνική κυβέρνηση δεν ασκεί διπλωματία σε διμερές επίπεδο για να πιέσουν ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία (με την Τουρκία). Ασχολούνται (στην κυβέρνηση) με δήθεν θέματα επικαιρότητας για να αλλάξουν την ατζέντα με επικοινωνιακά γεγονότα», πρόσθεσε.

Για το κείμενο των 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κος Τζιτζικώστας σχολίασε ότι «53 άνθρωποι δεν έχουν την δύναμη χαράξουν εθνική πολιτική. Ο κ. Τσίπρας καλείται να λύσει το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει. Αδυνατεί να παρουσιάσει συγκροτημένο σχέδιο η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στα κονδύλια, είπε ότι «όλοι οι περιφερειάρχες έχουμε αιτηθεί να μπορούμε να διεκδικήσουμε χρήματα από την Ευρώπη. Δεν έχουμε, όμως, νόμιμα το δικαίωμα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!