tromaktiko: Γιατί οι άνδρες χάνουν πιο εύκολα κιλά;

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Γιατί οι άνδρες χάνουν πιο εύκολα κιλά;



Πόσες φορές έχετε αρχίσει δίαιτα μαζί με το σύντροφο σας και βλέπετε ότι... εκείνος χάνει τα κιλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ενώ εσείς πρέπει στην κυριολεξία να κοπιάσετε; Λοιπόν δεν είστε οι μόνες που έχετε βιώσει το παραπάνω, γιατί οι άνδρες χάνουν βάρος γρηγορότερα από τις γυναίκες. Δεν είναι δίκαιο, αλλά είναι αληθινό και αποτελεί ένα πλεονέκτημα του αντρικού φύλου. Παρακάτω θα δείτε τους πιο σημαντικούς λόγους.

Οι άνδρες έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα
Το αντρικό σώμα είναι φτιαγμένο έτσι, ώστε να έχει περισσότερους μύες, ειδικά στο πάνω μέρος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καίγεται πιο εύκολα το λίπος και να λειτουργεί γρηγορότερα ο μεταβολισμός. Και για να είμαι πιο ακριβής ο μεταβολισμός των αντρών είναι κατά 5 έως 10% γρηγορότερος, από ό,τι των γυναικών.

Η βιολογία λέει στις γυναίκες να κρατήσουν τις καμπύλες!
Τα οιστρογόνα είναι οι γυναικείες ορμόνες που ενισχύουν τη λίμπιντο και είναι υπεύθυνες για την εγκυμοσύνη. Εκτός όμως από αυτά τα θετικά, τα οιστρογόνα μειώνουν την ικανότητα των γυναικών να χάσουν βάρος. Επίσης, οι γυναίκες έχουν 6 έως 11% περισσότερο λίπος από τους άντρες, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια τους απώλειας βάρους.

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο συναισθηματικό φαγητό
Δυστυχώς όταν πρόκειται για συναισθηματικό φαγητό, οι γυναίκες κερδίζουν! Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι άντρες μπορούν να αντισταθούν πιο εύκολα στο θέαμα και στη μυρωδιά του αγαπημένου τους φαγητού. Ενώ οι γυναίκες έχουν εμμονή με τις αγαπημένες τους τροφές και είναι πιο πιθανό να τρώνε λόγω στρες, ενώ οι άντρες, όταν νιώθουν αγχωμένοι, συνήθως στρέφονται στο αλκοόλ.

Ακόμη και αν οι άνδρες δεν χάνουν περισσότερο βάρος, φαίνεται σαν να έχουν χάσει
Η κατανομή του λίπους διαφέρει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των δυο φύλων. Ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος στα ισχία, οι άνδρες τείνουν να παίρνουν κιλά στην κοιλιά, γι αυτό είναι πιο αισθητή η απώλεια βάρους. Όμως δεν πρέπει να ζηλεύετε αυτό το «πλεονέκτημα» του αντρικού φύλου, γιατί το κοιλιακό λίπος ευθύνεται για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, εγκεφαλικού, διαβήτη και κάποιων μορφών καρκίνου.

Με όλα τα παραπάνω μπορεί να σας περνάει από το μυαλό ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τις γυναίκες. Κι όμως υπάρχει ελπίδα, ώστε να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας και να χάσετε κιλά σαν άντρας!

Μπορεί η βιολογία να έχει δώσει ένα προβάδισμα στο αντρικό φύλο, όσο αφορά την απώλεια βάρους, αλλά με λίγη προσπάθεια μπορείτε να έχετε το προβάδισμα εσείς. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δυναμώσετε τη μυϊκή σας μάζα, κάνοντας σωματική δραστηριότητα και υιοθετώντας μια υγιεινή διατροφή. Ασκήσεις όπως η σανίδα και τα push-ups , μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα και να καταστήσουν την απώλεια κιλών εύκολη υπόθεση, αλλά και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του συναισθηματικού φαγητού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!