Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε ακόμη ένα επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Αφρική προς την περιοχή μας, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης να εντοπίζονται στη Νότια και Ανατολική Ελλάδα, όπως δείχνει και ο παραπάνω χάρτης από το περιοχικό μας προγνωστικό μοντέλο καιρού. Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, ενημερώνει ότι θα επηρεαστεί ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης, αλλά το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο στην περιοχή της ΠΕ Χανίων και ΠΕ Λασιθίου.
Το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο προς απόγευμα της Πέμπτης 7 Απριλίου, θα κορυφωθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου και θα εξασθενήσει από το βράδυ της Παρασκευής. Η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10, αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3. Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, θα πρέπει να περιορίσουν την έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να δούμε το… άλλο πρόσωπο του καιρού, καθώς έρχονται έντονες καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, σε πολλές περιοχές της χώρας, με έμφαση τα Βορειοδυτικά, τα Βόρεια και τα Κεντρικά τμήματα, καθώς και την ορεινή Πελοπόννησο. Δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Κλείνοντας να δούμε και μια είδηση. Άδειες παραγωγής συνολικής ισχύος 112,68 MW σε έξι αιολικά πάρκα και ένα μικρό υδροηλεκτρικό, παραχώρησε στις 5 Μαρτίου η ΡΑΕ. Τα δύο αιολικά πάρκα προβλέπεται να εγκατασταθούν στην Βοιωτία. Τα υπόλοιπα έργα προορίζονται να εγκατασταθούν στην Εύβοια, ενώ το μικρό υδροηλεκτρικό, προορίζεται να εγκατασταθεί στην Πιερία.