tromaktiko: Δραματικές εξελίξεις...΄Eκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητά ο Τσίπρας! Πλησιάζει το "σύννεφο" των εκλογών

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Δραματικές εξελίξεις...΄Eκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητά ο Τσίπρας! Πλησιάζει το "σύννεφο" των εκλογών



Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
Η είδηση έπεσε σαν "βόμβα"  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα...
τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και θα ζητήσει άμεση σύγκλιση Συνόδου Κορυφής μετά την εμπλοκή της διαπραγμάτευσης με την τρόικα!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας όμως υπάρχει η πιθανότητα ο κ.Τούσκ όμως να μην δεχθεί να εμπλακεί ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα.
Ενώ οι εκλογές είναι πολύ πιθανές, σενάριο που το αναφέρει από χθες το πρακτορείο Bloomberg..
Σημαντικό ρόλο στις αρνητικές εξελίξεις έπαιξε αρχικά και η αναβολή του Eurogoup  που ήταν προγραμματισμένο για την Μεγάλη Πέμπτη.

"Δεν θα υπάρξει έκτακτο Εurogroup για την Ελλάδα την Μ. Πέμπτη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ."

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν όταν διακόπηκαν ξαφνικά οι διαπραγματεύσεις το απόγευμα χθες με τους επικεφαλής του κουαρτέτου για να ενημερώσουν οι Θεσμοί τους προϊσταμένους τους Λαγκάρντ, Ντράγκι, Μοσκοβισί. για την νομική μορφή των προληπτικών μέτρων.
Ο Έλληνας υπουργός οικονομικώνΤσακαλώτος δήλωσε, , ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών» παρεμβάσεων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Επισήμανε πως «αυτήν την πρόταση την έχουμε απορρίψει», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσει να υπάρξει εμμονή από το ΔΝΤ στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Το μήνυμα της επείγουσας κατάστασης η κυβέρνηση το περνά με το να σαρώνει συντονισμένα τα διαθέσιμα των νοσοκομείων, της Βουλής και προσεχώς του ΕΟΠΥΥ δημιουργώντας κλίμα που θυμίζει το περσινό καλοκαίρι.

Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποια είναι τα πραγματικά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου αυτή τη στιγμή και κατά πόσο πέρα από το ορόσημο της 20ης Ιουλίου (λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 2,3 δισ. ευρώ) υπάρχει πρόβλημα και τον Μάιο σε συνδυασμό με την πορεία των εσόδων που εμφανίζουν κάμψη. Ορισμένοι κύκλοι όπως αναφέρουν δημοσιευμένες πληροφορίες συνδέουν τις ξαφνικές αυτές κινήσεις που έλαβαν αμέσως δημοσιότητα με την (λογική) σκέψη ότι είναι ανάγκη να πειστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα Μ.Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση για έκτακτο Eurogroup που θα σημάνει πολλά για την μελλοντική πορεία της κυβέρνησης....

Δραματικές εξελίξεις για την κυβέρνηση.

Το... "σύννεφο" με τις εκλογές πλησιάζει!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!