tromaktiko: Πάτρα: Απάτη μέσω μηνυμάτων στο facebook: "Ελάτε να πάρετε εκατομμύρια δολάρια" - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Πάτρα: Απάτη μέσω μηνυμάτων στο facebook: "Ελάτε να πάρετε εκατομμύρια δολάρια" - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ



Πατρινοί χρήστες του facebook έγιναν δέκτες μηνυμάτων που παραπέμπουν σε καραμπινάτη απάτη και οι αποστολείς τους επιδιώκουν να τους "ρίξουν" σε σοβαρές οικονομικές περιπέτειες..
Όπως πληροφορείται το tempo24.gr αποστολέας, που δηλώνει εκπρόσωπος τράπεζας στο Ντουμπάι, τους...ενημερώνει οτι βρήκε το επώνυμό τους στo facebook και πώς είναι συνεπώνυμοι με κάποιον επενδυτή που έχει καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων στην Τράπεζα που εκπροσωπεί.

Τους ενημερώνει παράλληλα οτι ο δικαιούχος (συνεπώνυμος) των καταθέσεων έχει σκοτωθεί σε κάποιο δυστύχημα και πως ο ίδιος αναλαμβάνει να καταστήσει τους παραλήπτες του μηνύματός τους ως δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση οτι θα μοιραστούν το ποσό.

Τους καλεί στη συνέχεια να επικοινωνήσουν μέσω e mail και να διατηρήσουν απόρρητη την επικοινωνία τους για να συνεννοηθούν για τα περεταίρω.

Κανείς δεν μπόρεί να γνωρίζει την χώρα προέλευσης του αποστολέα. Όπως όμως πληροφορείται το tempo24.gr το κείμενο που παρτέλαβαν πατρινοί χρήστες του facebook είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα και μάλιστα προκύπτει οτι έχει μεταφραστεί με αυτόματο σύστημα.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο οτι το μήνυμα είναι "παγίδα" δεδομένου οτι ο αποστολέας θα προχωρήσει (όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν) σε απαιτήσεις υπέρογκων δικαστικών δαπανών που φαντάζουν "ελάχιστες" σε σχέση με το ποσό που θα κληρονομήσουν,άγνωστο όμως με ποιούς τρόπους οι οποίοι και δεν αναφέρονται στο μήνυμα.

Το tempo24.gr υπεθυμίζει οτι στο παρελθόν Έλληνες πολίτες έχουν εξαπατηθεί από κυκλώματα που έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και έχουν ζημιωθεί κατά χιλιάδες ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!