tromaktiko: Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Εκδήλωση στο πλαίσιο της εθελοντικής προσπάθειας Let’s Do It

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Εκδήλωση στο πλαίσιο της εθελοντικής προσπάθειας Let’s Do It



Τη Κυρική 17 Απριλίου 2016 το Σώμα Εθελοντών και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργάνωσαν στη Κενρική Πλατεία του... Ηρακλείου μεταξύ 9.30-14.30 εκδήλωση στο πλαίσιο της εθελοντικής προσπάθειας Let’s Do It, με το δικό τους μήνυμα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα καλής εδιαχίρισης των απορριμμάτων και σύνθημα: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις»!

Εταιρείες, σχετικές σε θέματα περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκαν άμεσα και αφιλοκερδώς στο κάλεσμα των Εθελοντών και έλαβαν μέρος στη δράση τους συμμετέχοντας μέσα από ενημέρωση των επισκεπτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών , και θέματα οικιακής κομποστοποίσης.

Οι ίδιες εταιρείες δεν παρέλειψαν να ενημερώσουν και τους μικρούς μας φίλους με έξυπνο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν ευχάριστα ενθουσιάστηκαν μέσα από το παιχνίδι και συγχρόνως μυήθηκαν στην ιδέα της ανακύκλωσης συσκευών και τη χρήση του Μπλε Κάδου.

Η εθελοντική καλλιτεχνική ομάδα OPEN ART άφησε το στίγμα της ευαισθησίας στο περιβάλλον ζωγραφίζοντας ένα τοίχο στο σταθμό του ΗΣΑΠ με χρώματα έντονα δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο περιβάλλον και αποσπώντας θετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια των πολιτών.

Το τμήμα Πολιτισμού της Δημιουργικής Απασχόλησης (Decoupage) του Δήμου συμμετείχε με την υπεύθυνη κα Σ. Χαρμπή κατασκεάζοντας χειροτεχνίες από ανακυκλωμένα υλικά.

Η γνωστή σε όλους κα Βέφα Αλεξιάδου μαγείρεψε με υπολείμματα φαγητού, το οποίο απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπριών προωθώντας το μήνυμα του περιορισμού της σπατάλης των τροφίμων.

Η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμενικού Σώματος ανταποκρίθηκε και συμμετείχε ενεργά με δικό της ενημερωτικό υλικό και μήνυμα με σύνθημα « Με καθαρές θάλασσες και ακτές» και ικανοποίησε τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες δίνοντας απαντήσεις από τους πρόθυμους και έμπειρους λιμενικούς Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. (Τ) Σ.Μαρκουλάκη, Λ.ΣΠλωτάρχη Λ.Σ. (Τ) Α. Μαρή, Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Κ. Μαγγιδα, ο Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Ι. Ζώμπο και το Σημαιοφόρο Λ.Σ. Λ. Αυγέρη.

Συμμετείχαν και στήριξαν οι εταιρείες:

•ΦΑΙΔΡΑ: Ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών

•ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗ Γ. ΠΑΠΑΣ: Κομποστοποίηση και

•ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

΄Αριστη ήταν και η ενημέρωση των επισκεπτών από τους Εθελοντές στα θέματα σωστής χρήσης των ετικετών σε νωπά και τυποποιημένα προϊόντα των super markets.

Πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές συμμετείχε με τα παιδιά του στην εκδήλωση- γιορτή των Εθελοντών .Η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος με μελωδίες από τον ελληνικό κινηματογράφο και ήχους τζαζ έδωσε το δικό της χαρούμενο χρώμα στην εκδήλωση με τους μουσικούς και τον μαέστρο σε απόλυτη αρμονία και άψογο συγχρονισμό μας κράτησαν συντροφιά μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και καταχειροκροτήθηκαν από τους επισκέπτες.

Κεράσματα και αναψυκτικά – προσφορά των καταστημάτων της περιοχής και εταιρειών - μοιράσθηκαν σε όλους προσφέροντας μια νότα δροσιάς στη ζέστη της ημέρας. Δώρα για μικρούς και μεγάλους έγιναν με ευχαρίστηση αποδεκτά από όλους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία λιτή τελετή όπου ο χορευτικός Ποντιακός Όμιλος Ν. Ιωνίας «ΣΙΝΩΠΗ» παρά τη ζέστη της ημέρας ανέδειξε μέσα από χορούς και τραγούδια το πόνο και τις μνήμες της προσφυγιάς δημιουργώντας συγκίνηση μεγάλη και αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων.

Ακολούθησε η βράβευση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος δια του εκπροσώπου του Β’ Υπαρχηγού Αντιναυάρχου Λ.Σ Γ. Μπαρκάτσα για τη καταλυτική του προσφορά στη προσφυγική κρίση και στη προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος από τον εκπρόπωπο του Δημάρχου και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Πέτρου καθώς και από την υπεύθυνη του Εθελοντισμού Κα Ε. Υφαντή εκ μέρους των Εθελοντών και προσφέρθηκαν δώρα εκτός των

παραπάνω σε όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης που έστειλαν και αυτοί με τη σειρά τους ο καθένας ξεχωριστά το δικό του μήνυμα για το σκοπό της ημέρας.

Επίσης τιμήθηκαν ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Χ. Κοντραφούρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΔΙΠΘΑΠ) και ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Γ. Βρεττός της Φιλαρμονικής Λ.Σ.

Δύο ξεχωριστοί άνθρωποι και επαγγελματίες, ο κ. Σ. Σίλας -ηθοποιός stand comedy και παρουσιατής, καθώς και η κα Σόνια Φίλη. καταξιωμένη ρεπόρτερ στο χώρο της τηλεόρασης, με υπευθυνότητα , επαγγελματισμό και χιουμορ κάλυψαν και ανέδειξαν την εκδήλωση , δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα

Παρευρέθησαν ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Α. Λαγούρος, Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Η Μοσχονάς , η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Δ. Αϊβατζίδου., ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γ. Οικονομίδης , δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοσιογράφος της εκπομπής « Ακριβώς 10» της ΕΡΤ κ. Χ. Παγώνης, η Πρόεδρος κα Μ. Γιούτσου και μέλη του Ελληνικού Οδηγισμού κ. α.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συμμετείχαν και συνέβαλαν επαγγελματίες του Δήμου και των γύρω περιοχών.

Μέσα από τη δράση αυτή, οι Εθελοντές προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν την ατομική ευθύνη για καθαρές γειτονιές, καθαρές θάλασσες και ακτές, ώστε το σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» να αποτελεί στάση ζωής , πολιτισμού και κουλτούρας ,

συμβάλλοντας στη καλλιέργεια ψυχής και φέρνοντας πρώτα την αλλαγή στον εαυτό μας και κατ’ επέκταση προσπάθεια να γίνουμε συνειδητοποιημένοι δημότες.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!