tromaktiko: O Συριακός Στρατός έτοιμος να ελευθερώσει την βορειοδυτική Συρία και να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

O Συριακός Στρατός έτοιμος να ελευθερώσει την βορειοδυτική Συρία και να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία



Την σοβαρότητα της επίθεσης που έχει εξαπολύσει ο Συριακός Στρατός...
στην βορειοδυτική Συρία (περιοχές Λαοδίκειας, Ιντλίμπ και Χαλεπίου) φανερώνει η ακόλουθη είδηση που έδωσε σήμερα το κρατικό Περσικό κανάλι (Farsnews).

Ο ανώτατος διοικητής της τρομοκρατική ομάδας «Στρατός του Ισλάμ» (Τζάις αλ-Ισλάμ) προέτρεψε όλες τις τζιχαντιστικές ομάδες σε ολόκληρη τη Συρία να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να συγκεντρωθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο στα σύνορα της Λαοδίκειας με το Ιντλίμπ, προειδοποιώντας ότι η επικράτειά τους κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και Ιντλίμπ σύντομα θα χαθεί εντελώς, εάν δεν έλθουν νέες ενισχύσεις.

Ο Εμίρης του Τζάις αλ-Ισλάμ κάλεσε τους ηγέτες εννέα τουλάχιστον τρομοκρατικών ομάδων Άχραρ αλ-Σαμ, Φαϊλάκ αλ-Σαμ, Ανσάρ αλ-Σαμ, Σαμ αλ-Ισλάμ, Τζάις αλ-Νασρ, Τζάις αλ-Εζάα, Τζάις αλ-Μουτζαχεντίν, αλ-Φιρκά αλ-Σαμαλιγιέ και αλ-Φερκά αλ-Όουλα Σαχελιγιέ να προωθήσουν περισσότερες δυνάμεις στα μέτωπα της Λαοδίκειας, για να λάβουν μέρος σε μία μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των Συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Τοπικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ο συνασπισμός αυτών των δέκα τρομοκρατικών ομάδων έχει ξεκινήσει μία κοινή επιχείρηση στην Λαοδίκεια με την κωδική ονομασία «Ραντ αλ-Mαντχαλέμ», η οποία μέχρι στιγμής έχει απωθηθεί από την ισχυρή άμυνα των φιλο-κυβερνητικών δυνάμεων.

Μια στρατιωτική έκθεση ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι μεγάλος αριθμός ενισχύσεων του Συριακού Στρατού έχουν σταλεί στα βορειοανατολικά πεδία μαχών της παράκτιας επαρχίας της Λαοδίκειας, για να ενταχθούν στην επικείμενη επιχείρηση των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την ανακατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ.

«Τουλάχιστον 1.000 καλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες έφτασαν στο μέτωπο του Κομπάνι για να συμμετάσχουν στην επικείμενη επιχείρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων κατά του Μετώπου Αλ-Νούσρα και των συμμάχων του, που συνδέονται στενά με την Αλ-Κάιντα, με σκοπό την ανακατάληψη της στρατηγικής πόλης Τζίζρ αλ-Σουγούρ στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ κοντά στα σύνορα με την επαρχία Λαοδικείας», αναφέρουν στρατιωτικές πηγές.

Όλα δείχνουν ότι ο Συριακός Στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσσικής Αεροπορίας και των άλλων συμμάχων του, έχει αρχίσει μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την απελευθέρωση όλης της βορειοδυτικής Συρίας από τα παρακλάδια της Αλ-Κάιντα, που ενισχύονται από την Τουρκία, και το σφράγισμα των συριακών συνόρων με την Τουρκία, που θα έχει ως αποτέλεσμα το τέλος των τρομοκρατών στις επαρχίες αυτές.

Είναι όμως άγνωστο ποια θα είναι η στάση της Τουρκίας στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς, εάν η επιχείρηση του Συριακού Στρατού πετύχει, είναι βέβαιο ότι τα όνειρά της για την δημιουργία ισλαμιστικού προτεκτοράτου της μέσα στην Συρία θα χαθούν οριστικά.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για αυτήν, καθώς ο Συριακός Στρατός φαίνεται να συντονίζεται στην επιχείρηση αυτήν με τους Κούρδους της περιοχής, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς. Δηλαδή, εάν η Τουρκία αποφασίσει να στηρίξει τους τρομοκράτες, όπως πράττει μέχρι σήμερα, θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνο με τον Συριακό Στρατό και τους Κούρδους, αλλά και τις δύο υπερδυνάμεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!