tromaktiko: Διημερίδα, Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ο αιώνα

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Διημερίδα, Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ο αιώνα



Ανακοινώσεις για τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μεσοπόλεμο, την Κατοχή, τον Εμφύλιο στη δεκαετία του '40... και για τα Βαλκάνια στον Ψυχρό Πόλεμο περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επιστημονικής διημερίδας «Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ο αιώνα», η οποία διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος «Σύγχρονη Βαλκανική Ιστορία, 1912-1989» του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με διδάσκοντες τους επίκουρους καθηγητές Βλάση Βλασίδη και Στράτο Δορδανά.

Η διημερίδα θα διεξαχθεί στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, στα Λιβάδια Κοτύλης (http://grammos-pes.gr), από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και σε αυτή θα μετάσχουν 27 εισηγητές, στην πλειοψηφία τους προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, όπως και διδάσκοντες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,  άλλα πανεπιστήμια της χώρας, και ανεξάρτητους ερευνητές.

Οι εργασίες της διημερίδας θα αρχίσουν στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ φέτος, η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!