tromaktiko: 8 tips για να μοσχοβολάει πάντα το σπίτι!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

8 tips για να μοσχοβολάει πάντα το σπίτι!



Κάθε νοικοκυρά ξέρει ότι ένα σπίτι είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης και απαιτεί πολλή φροντίδα για να είναι πάντα σε τέτοια κατάσταση που να μας ξεκουράζει και να μας...
ηρεμεί. Εχθρός μας σ’ αυτή την αποστολή είναι οι πάμπολλες οσμές που αναμιγνύονται, κάνοντας τον αέρα του σπιτιού δυσάρεστο. Εκτός όμως από αντίπαλους, έχουμε και πολλούς συμμάχους, όπως οι παρακάτω.

1. Ο αέρας
Όταν ένα σπίτι μένει κλειστό, οι μυρωδιές συσσωρεύονται και «κολλάνε» σε έπιπλα και υφάσματα. Σε κάθε ευκαιρία, ανοίγετε παράθυρα και μπαλκονόπορτες και αφήστε τον αέρα του σπιτιού ν’ ανανεωθεί εξαφανίζοντας μυρωδιές και κλεισούρα.

2. Τα λουλούδια
Ναι, προϋποθέτει συχνές επισκέψεις στο ανθοπωλείο, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ομορφύνετε το σπίτι σας και να το αρωματίσετε απ’ άκρη σ' άκρη απ’ το να το διακοσμήσετε με ολόφρεσκα μοσχομυριστά λουλούδια.

3. Η λεβάντα
Κόψτε και αποξηράνετε λεβάντα (βρίσκεται σε κάθε άλσος της πόλης) ή αγοράστε έτοιμη, γεμίστε μικρά σακουλάκια από τούλι και τοποθετήστε τα σε καίρια σημεία της ντουλάπας και των συρταριών σας, για ν’ απαλλαγείτε από την κακοσμία και τα ανεπιθύμητα ζωύφια.

4. Το μπαλκόνι

Τα σκουπίδια που μένουν, εκπέμπουν δυσάρεστες οσμές κάθε φορά που ανοίγουμε τον κάδο. Βρείτε ένα μέρος στο μπαλκόνι και τοποθετήστε τον εκεί για να ελαφρύνετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού και να εξουδετερώσετε μια μόνιμη απειλή για τον αέρα του σπιτιού σας. Κάντε το ίδιο με τα τασάκια.

5. Το λεμόνι και η κανέλα
Βάλτε το κατσαρολάκι στο μάτι και ρίξτε στο νερό που βράζει λεμονόκουπες και ξυλάκια κανέλας, για να γεμίσει το σπίτι σας με τις υπέροχες μυρωδιές που εκπέμπουν καθώς βράζουν στο ζουμί τους. Για αλλαγή δοκιμάστε το με πορτοκάλι, κανέλα και γαρύφαλλο.

6. Οι λάμπες
Διαλέξτε ένα ωραίο αρωματικό αιθέριο έλαιο, μουσκέψτε ένα πανί με αυτό και περάστε από πάνω όλες τις λάμπες του σπιτιού. Όταν ανάψουν, το έλαιο θ’ αρχίζει να σιγοκαίγεται και η μυρωδιά του να πλημμυρίζει το σπίτι σας.

7. Η βανίλια
Πάρτε ένα φακελάκι μαγειρική βανίλια και απλώστε το στο πάτωμα πριν το περάσετε με την ηλεκτρική σκούπα. Ρουφήξτε την και συνεχίστε να σκουπίζετε απλώνοντας το υπέροχο άρωμά της σε όλο σας το σπίτι.

8. Η μέντα
Μία κλασική πηγή κακοσμίας στο σπίτι είναι και ο νεροχύτης της κουζίνας. Για να την καταπολεμήσετε πάρτε λίγο αιθέριο έλαιο μέντας, ρίξτε στο σιφώνι και ανοίξτε το ζεστό νερό να τρέξει για λίγη ώρα απλώνοντας το έλαιο παντού και ενεργοποιώντας το άρωμά του.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!