tromaktiko: Πόσες θερμίδες έχουν τα κοκτέιλ του καλοκαιριού

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Πόσες θερμίδες έχουν τα κοκτέιλ του καλοκαιριού



Έχεις μόλις επιστρέψει από τη θάλασσα. ''Έφαγες'' τα κύματα και πρέπει να λούσεις το μαλλί για να φύγει η άμμος, τα φύκια και ...
κάποια μικρά ψαράκια που παγιδεύτηκαν όταν έκανες την 45ή βουτιά σου στα κύματα. Είσαι στο ξενοδοχείο και μπαίνεις στο μπάνιο για το καθιερωμένο beaute των διακοπών.
Μετά από σχεδόν μία ώρα έχεις μαλλί κομμωτηρίου, βάψιμο για εκφώνηση ειδήσεων και στιλ ανεπανάληπτο. Τα ξέρεις, δε θα σου πω άλλα και θα σε μεταφέρω κατευθείαν στη στιγμή που κρατάς στα χέρια τον κατάλογο και ψάχνεις τι θα παραγγείλεις.

Ο σερβιτόρος σε κοιτά επίμονα κι εσύ κομπλάρεις. Συνήθως παίρνεις κρασί ή ανθρακούχο νερό. Καλοκαίρι είναι μωρέ. Κάνε την υπέρβαση και δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Ένα κοκτέιλ, ας πούμε. Πώς σου φαίνεται η ιδέα;

Καλή μου απαντάς αλλά με τις θερμίδες τι γίνεται; Αν είναι για ένα ποτό να φορτώσεις τα ψωμάκια που τόσο πολύ πάλεψες να διώξεις καλύτερα να φας μία πάστα και να το ευχαριστηθείς.

Βρήκαμε τα πιο συνηθισμένα κοκτέιλ του καλοκαιριού και σημειώσαμε τις θερμίδες τους. Να ξέρεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να ζητήσεις. Με μέτρο κορίτσια μου και όλα καλά θα πάνε.

Margarita - 175 θερμίδες


Daiquiri - 170 θερμίδες


Cosmopolitan - 220 θερμίδες


Mojito - 150 θερμίδες


Cuba Libre - 150 θερμίδες


Caipirinha - 140 θερμίδες


Sex on the Beach - 250 θερμίδες


Apple Martini - 170 θερμίδες


Old Fashioned - 250 θερμίδες


Manhattan - 190 θερμίδες


Bloody Mary - 140 θερμίδες


Mai Tai - 120 θερμίδες


Tequila Sunrise - 200 θερμίδες


Pina Colada - 260 θερμίδες

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!