tromaktiko: Μήνυμα του Δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μήνυμα του Δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου



«Η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συνδέεται με μια μαύρη σελίδα της... παγκόσμιας ιστορίας. Αυτή την ημέρα, την 19η Μαΐου, τιμούμε τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο, βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου εθνοκάθαρσης, το οποίο χαρακτηρίζεται και καταγράφεται ως Γενοκτονία.

Η ιερή μνήμη τους, ζητά τη στοιχειώδη αναγνώριση του εγκλήματος αυτού από τους θύτες της Γενοκτονίας, οι οποίοι οφείλουν μια αναδρομική συγνώμη, όχι μόνο στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Ποντιακού Ελληνισμού, αντικρίζοντας με θαυμασμό όλους εκείνους, οι οποίοι κατόρθωσαν μετά από αυτή την τραγωδία να σταθούν στα πόδια τους, και παρά τον διωγμό τους, να δημιουργήσουν οικογένειες και να προκόψουν.

Έχουμε καθήκον και προς τους σημερινούς απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ παρόμοια καταστροφή για κανένα λαό, πουθενά στον κόσμο.»


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!