tromaktiko: Αχαΐα: Περιοδεύουσα αστυνόμευση - Τη Δευτέρα η παρουσίαση των νέων κινητών μονάδων

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Αχαΐα: Περιοδεύουσα αστυνόμευση - Τη Δευτέρα η παρουσίαση των νέων κινητών μονάδων



Ραντεβού με τις κινητές μονάδες της Αστυνομίας θα δίνουν από τη Δευτέρα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της Αχαΐας, καθώς... από τότε τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός των κινητών αστυνομικών μονάδων. Επί της ουσίας, πρόκειται για βανάκια ειδικού τύπου που έχει προμηθευτεί η ΕΛΑΣ και σε προκαθορισμένη ώρα και ημέρα θα βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές για να συγκεντρώνουν τις παρατηρήσεις και τα παράπονα των κατοίκων.

Φτάνει αυτό το σύστημα για να απαντήσει στο πρόβλημα;

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό η ΕΛΑΣ προσπαθεί να καλύψει το κενό ασφαλείας και τις ελλείψεις στην αστυνόμευση, αν και εκφράζεται έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην πράξη, όπως γράφει ο Γιώργος Ηλιόπουλος στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".

Και αυτό γιατί είναι διαφορετική η μόνιμη φυσική παρουσία ενός αστυνομικού, έστω και σε ένα απομακρυσμένο τμήμα, από τις «μηνύσεις με ραντεβού», όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Πάντως τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, από κατοίκους περιοχών με σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας. Στο πνεύμα του «κάτι είναι κι αυτό»...

Την Δευτέρα στις 11 το πρωί, στο πρώην συνεδριακό κέντρο του ΟΛΠΑ, θα γίνει η παρουσίαση των νέων κινητών μονάδων από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Φώτη Τσόλκα και την υπόλοιπη ηγεσία της ΕΛΑΣ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!